banner564

Veliler bilgilendirildi

Girne Üniversitesi ve Münevver Bindayı Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen seminerde “Çocuk Sağlığı, Gelişimi, Psikolojisi ve Beslenmesi” anlatıldı

Veliler bilgilendirildi
banner598
Girne Üniversitesi Kampüsü’nde, “Çocuk Sağlığı, Gelişimi, Psikolojisi ve Beslenmesi” adlı seminer düzenlendi. Seminer, Münevver Bindayı Eğitim Merkezi tarafından Girne Üniversitesi sponsorluğunda düzenlenirken, Pediatrik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Kudret Çağlar, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Erdem Beyoğlu ve Diyetisyen Mehmet Miralay çocuk sağlığı ve gelişimi hakkında velileri bilgilendirdi.
Seminere velilerin yanı sıra, Bindayi Eğitim Merkezi çalışanları, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hürmüs Refiker, Girne Üniversitesi öğretim üyeleri ve çalışanları da katıldı.

Seminere ilgi büyüktü…
Girne Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilen “Çocuk Sağlığı, Gelişimi, Psikolojisi ve Beslenmesi” seminerine ilgi büyük oldu. Veliler, konuşmacıları dikkatlice dinlerken, seminerin sonunda önemli sorularına da cevaplar aldı. 

Bindayı: Velileri bilinçlendirmek istiyoruz
Seminerin başında konuşan Bindayı Eğitim Merkezi’nin Müdürü Münevver Bindayı, 2004 yılında eğitim vermeye başladıklarını, okulda hem Türkçe, hem de İngilizce dersler verildiğini söyledi. Münevver Bindayı, “İkincisini gerçekleştirdiğimiz Çocuk Sağlığı, Gelişimi, Psikolojisi ve Beslenmesi seminerinin amacı, velilerin çocuk sağlığında, beslenmesinde ve gelişiminde bilinçlendirilmesidir. Bu amaç ile çıktığımız yolda daha çok veliye ulaşmak ve onları bilinçlendirmek istiyoruz. Bu nedenle seminerlerin bizim için çok ayrı ve özel bir yeri var. Seminerin gerçekleşmesinde katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kudret Çağlar velileri bilgilendirdi
Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Kudret Çağlar, çocuk sağlığı ve ilaç kullanımı hakkında konukları bilgilendirdi. Sunum sırasında önemli bilgiler veren Kudret Çağlar, velilere önerilerde de bulundu. 
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Erdem Beyoğlu, Otizm, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) ve Depresyon hastalıkları hakkında bilgi vererek, bu hastalıkların teşhisi konulduğunda ne yapılması gerektiğini anlattı. 
Diyetisyen Mehmet Miralay, nasıl beslenilmesi gerektiğini izah etti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473