banner564

İbret olsun

Güney Kıbrıs’tan yarım kilo uyuşturucu ithali yaptıkları sırada suçüstü yakalanan Necmettin Taşkın ile Salih Güner’e toplamda 11 yıl hapislik cezası verildi

İbret olsun
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Beyarmudu köyünde, 2018 yılı Eylül ayı içerisinde, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 553 gram uyuşturucu madde ithal ettikleri sırada suçüstü yakalanan Necmettin Taşkın ile Salih Güner dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak cezalandırıldı. 
Mahkeme suçu fiilen işleyen Necmettin Taşkın’a 6, Taşkın’a konu suçu işlemesi için bin 500 TL vererek teşvik eden Salih Güner’e ise 5 yıl hapis cezası verdi.
Davanın kararını açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Nüvit Gazi, sanık 1Necmettin Taşkın’ın elinde, içerisinde 512 gram “sentetik cannabinoid” 29 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu maddenin bulunduğu çanta ile Beyarmudu’nda, ingiliz üsler bölgesinden KKTC’ye kaçak olarak geçtiği sırada suçüstü yakalandığını  anımsattı. 
Sanık 2 Salig Güner’in ise bölgede sanık 1 Necmettin Taşkın’ı araç içerisinde beklerken tespit edildiğini anlatan Gazi, yapılan soruşturmada Taşkın’ın, Salih Güner’den aldığı bin 500 TL karşılığında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne giderek konu uyuşturucu maddeyi alarak KKTC’ye ithal ettiğinin belirlediğini söyledi.

Uyuşturucu kolay ulaşılabilir hale gelmiştir
Uyuşturucu suçlarının her geçen gün artmakta olduğunu ve değişik kesmlere yayıldığını belirten Gazi, uyuşturucunun toplumda kolay ulaşılabilir hale geldiğine dikkat çekti. Dünya ve ülkemzin geleceğini tehdit eden uyuşturucu maddelere karşı tüm mercilere görev düştüğünü vurgulayan Gazi, uyuşturucu ithal ve ticaretine mahkemelerin hoşgörü ile yaklaşmasının  mümkün olamayacağını ifade etti.

İnsanları zehirleyeceklerdi
Sanıkların ithal ettiği uyuşturucu miktarının külliyatlı olduğuna dikkat çeken Gazi, sanıkların kolay yoldan para kazanma sahiki ile hareket ettiklerini belirterek, ülkemiz insanlarının sağlığını hiçe sayarak kendi çıkarlarını düşünen kişilere mahkemelerin hoşgörülü davranmasının mümkün olamayacağını vurguladı. Gazi, sanık 1 Necmettin Taşkın’ı 6, sanık 2 Salih Güner’i ise 5 yıl hapse mahkum etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474