banner564

Yenicami doğru yolda

Esin Sonay, sekiz maçlık galibiyet serisini, şampiyonluğa adım adım yaklaşma olarak değerlendirdi

Yenicami doğru yolda
banner598
Gökhan GÜVENSOY
Bu sezon yaşadığı sakatlıklardan dolayı performansı istenilen düzeyde olmayan ve son haftalarda eski performansına dönmeye başlayan Yenicami’nin golcü futbolcusu Esin Sonay sakatlıktan, eleştiriye, performanstan bu haftaki maça kadar herşeyi Diyalog Gazetesi için açıkladı.
- Bu aralar yaşadığın bir form düşüklüğü var, 8 hafta 2 penaltı golü; neler söylemek istersin?
- Sezon başı Yenicami’ye transfer olduktan sonra kamp döneminde aşil tendon bölgesinden talihsiz bir sakatlık yaşadım. Yaklaşık bir buçuk ay düz koşu dahil antreman yapmadım. Kamp dönemini geçirmeden eski form düzeyimi, takımın kondisyon ve güç düzeyini yakalamamın zor olacağını biliyordum. Ancak Turan hoca beni yakından tanıdığı, yeteneklerimi ve yapabileceklerimi bildiği için beni sürekli oynattı ve takımın seviyesini yakalamam için gerekeni yaptı. Şu an yavaş yavaş formumu yakalamaya başlıyorum, bu hafta  ve ileriki haftalarda da eski formuma kavuşup takımıma skor anlamında daha fazla katkı yapıp bana yöneltilen eleştirilere gereken cevabı vereceğime inanıyorum.

- Son haftalarda spor basını tarafından epeyce eleştirilere maruz kaldın,  hatta bunlara sosyal medya üzerinden de cevap verdiğini hatırlıyorum...
- Öncelikle eleştirilere açık biri olduğumu belirtmek isterim. Sakatlık ve iyi hazırlık dönemi geçirememem form düzeyimi etkiledi ancak bunları dikkate almadan yapılan eleştiriler beni üzüyor. Bilinçli, araştırarak ve bilgiye dayalı yapılan eleştirileri her zaman dikkate alıyorum çünkü biliyorum ki bu eleştiriler beni daha ileriye taşıyacaktır. 

- Doğan Türk Birliği maçındaki penaltı golünden sonra yaptığın bir sus işareti vardı, bu yüzden de basın camiasından bir takım tepkiler gelmişti...
- Basının üzerine aldığı sus işaretini kesinlikle onların üzerine yapmadım. Bunu daha önce de sosyal medyada belirtmiştim.

- Biraz da takımdan bahsedelim, sekiz hafta sekiz galibiyet mükemmel bir performans...
- Çetinkaya’da 2 şampiyonluk yaşadım, geçen yıl Küçük Kaymaklı ile şampiyonluğu son haftaya kadar kovaladık. Ancak ilk sekiz maçta sekiz galibiyet gibi yüksek bir performans yaşamadım. Bu benim ve takımım için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Şu an rakibimiz Küçük Kaymaklı ile puan farkı beş. Biz her maçımıza tüm rakiplerimizi ciddiye alarak çıkıyoruz ve alacağımız her galibiyette bizi şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıracaktır.

- Bu hafta Yeniboğaziçi ile önemli bir maçınız var, iki namağlup takım ve zorlu bir maç olacak, neler söyleyeceksin?
- Yeniboğaziçi’nin çıkışta olduğu bir dönem,mağlubiyetleri yok ve en az gol yiyen takım durumundalar. Rakibimiz Küçük Kaymaklı’nın da zorlu bir Lefke deplasmanına gideceğini de düşünürsek bu açılardan bu hafta daha önemli bir hal alıyor. Kazandığımız takdirde puan farkının artma ihtimali olabilir.

- Kenneth, Serkan cezalı, Halil Turan ise sakat, sizinde eksikleriniz var...
- Evet, bu üç oyuncumuzun yokluğunu hissedeceğimiz şüphesiz fakat takımımız geniş bir kadroya ve yetenekli isimlere sahip. Geçen sekiz hafta gibi tüm takım kenetlenip en az rakip kadar mücadele ederek kazanmak istiyoruz.

- Son olarak Kıbrıs Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve gelecek açısından neler söylemek istersin?
- Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve KOP ile yaşanan gelişmeler ilk zamanlarda bizi heyecanlandırdı hatta futbolcular olarak bu yaşanan gelişmelere destek verdik. Şu sıralar bu görüşmeler bir duraklama dönemine girdi. Her iki devlet ve federasyonlar süreci hızlandırırsa ülke futboluna gelecek açısından katkı sağlayacaktır. Futbolcularımızın yurt dışına gidip orda oynama konusunda bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Buda bizim insanımızın profesyonel yaşama adapte olamamasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü Kıbrıslı Türk insanının yapısı olarak aile bağları kuvvetli ve birazda rahata alışmış bir toplumuz. Aile ve ülkemizden kopup profesyonel yaşama adapte olmak biraz zor geliyor. Bu yüzdendir ki birçok arkadaşımız yurt dışında özellikle Türkiye’de denenip beğenilmesine rağmen geri dönüyor. Bunu aşabileceğimiz takdirde yurtdışında alt liglerde de olsa daha fazla futbolcumuzun mücadele edeceğine inanıyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474