banner564

Çatalköy’de hünerini konuşturdu

Dünyanın en büyük 3 boyutlu sokak resmini yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Hırvat Sanatçı Filip Mrvelj, KKTC’de de iz bıraktı

Çatalköy’de hünerini konuşturdu
banner598
Zorkun TAŞER
Dünyanın en büyük 3 boyutlu sokak resmini yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Hırvat Sanatçı Filip Mrvelj, Çatalköy’de hünerini konuşturdu.
Filip Mrvelj’in, Sanat Sokağı Meydanı’na çizdiği 3 boyutlu muhteşem görsellikteki resim, halk tarafından büyük ilgi ve beğeni gördü. Diyalog’a konuşan Mrvelj, Çatalköy Belediyesi sayesinde Kıbrıs’ta bir ilk olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. 

Kıbrıs’ta bir ilk olmanın gururunu taşıyor
Profesyonel bir ressam olan Filip Mrvelj, 5 sene önce internette keşfettiği 3 boyutlu sokak resmi sanatını geliştirerek,  günümüzün en iyilerinden olmayı başardı. 
Avrupa’nın birçok ülkesine, Avusturalya’ya, Bosna’ya ve daha birçok ülke sokaklarına resimlerini çizen Mrvelj, Çatalköy Belediyesi’nin daveti ile Kıbrıs’ta bir ilk olmanın gururunu dile getirdi. 
Mrvelj, “Kıbrıs’ta bir ilk olmak benim için çok gurur verici, davet edildiğimde bir ilk olacağım için çok heyecanlandım ve hemen kabul ettim.” dedi.

Çatalköy’e 30m2’lik sanat
İlk başta daha büyük bir resim yapmak istediğini planladığını anlatan Mrvelj, seçilen bölgenin eğimli olmasından dolayı boyutu biraz küçülterek 30m2’lik bir eser meydana getirdiklerini belirtti. 
Resmi çizdiği sürece havanın bulutlu olmasından biraz korktuğunu dile getiren Mrvelj, boyaların kuruması ile birlikte hiçbir şekilde renklerin bozulmayacağını ve bu eserin uzun yıllar Çatalköy’de olacağını söyledi. 
Çizime başlamadan önce Girne Kalesi’ni gezdiklerini ifade eden Mrvelj, sanatına ne katabileceği yönünde biraz fikir edindiğini belirtti. 

40 yıl önce yapılmaya başlandı
3 boyutlu sokak sanatının nasıl ortaya çıktığından bahseden Mrvelj, bunun aslında Anamorfik sanat olduğunu belirtti.  
Bu sanatın çok eskiye dayandığını anlatan Mrvlej, 700 yıl önce kilise içine çizilen resimlerin de anamorfik sanata ait olduğunu ifade etti. 
40 yıl önce Amerikalı bir ressam Kurt Verner’in  bu tekniği yerde kullanmaya başladığını belirten Mrvelj, böylelikle bunun yayıldığını ve ilgi çekmeye başladığını söyledi. 
Sadece fotoğraf makinesiyle belli olabilecek bir sanat olduğunu anlatan Mrvelj,  3 boyutlu efektin ancak böyle ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Yakın bir zamanda Kıbrıs’a geri dönecek
Yakın bir zamanda Kıbrıs’a geri döneceklerini belirten Mrvelj, Girne şehir içine ve daha sonra diğer bölgelere de resim yapmayı planladıklarını ifade etti. Çatalköy Belediyesi ve halkı tarafından çok iyi karşılandıklarını söyleyen Mrvelj, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek herkese teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 06:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474