banner564

Başbakan Yardımcısı Denktaş, “11 Temmuz Basın Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ülkenin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, “11 Temmuz Basın Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı
banner598

Denktaş: “Ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve özgüvenli basınımızın katkısı büyüktür” 

Lefkoşa, 10 Temmuz 14 (T.A.K.): Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ülkenin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve özgüvenli basının katkısının büyük olduğunu belirtti.

Denktaş, “11 Temmuz Basın Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün, modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü belirten Denktaş, basının, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğuna işaret etti.

Denktaş, bu yönüyle demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirtti.

Demokrasinin temel taşlarından olan “basın özgürlüğünün”, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarından olduğunu kaydeden Denktaş, “Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir” ifadesini kullandı.

Demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunun altını çizen Denktaş, bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

Denktaş, “Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar ve esenlikler dilerim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474