banner564

Çavuşoğlu, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ve Yönetim Kurulu heyetini AB Bakanlığı'nda kabul etti.

Türkiye’nin AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta 6 başlık üzerinden yürüyen müzakerelerin 3 başlığa indirilmesinin gündeme gelmesine ilişkin, "Önemli olan kaç başlık üzerinde konuların değerlendirildiği değil, önemli olan bu başlıklar altında tüm konuların kapsamlı bir şekilde ele alınması, müzakere edilmesi ve de uzlaşılmasıdır" dedi.

Çavuşoğlu, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ve Yönetim Kurulu heyetini AB Bakanlığı'nda kabul etti.
banner598
 Türkiye’nin AB Bakanı Çavuşoğlu: “Önemli olan müzakere edilmesi ve de uzlaşılmasıdır"

Ankara, 9 Temmuz 14 (T.A.K.): Türkiye’nin AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta 6 başlık üzerinden yürüyen müzakerelerin 3 başlığa indirilmesinin gündeme gelmesine ilişkin, "Önemli olan kaç başlık üzerinde konuların değerlendirildiği değil, önemli olan bu başlıklar altında tüm konuların kapsamlı bir şekilde ele alınması, müzakere edilmesi ve de uzlaşılmasıdır" dedi.



KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında devam eden müzakerelerin 6 başlık üzerinden yapıldığını, ancak şimdi ilk etapta 3 başlığın görüşülmesinin gündeme gelmesine ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Önemli olan kaç başlık üzerinde konuların değerlendirildiği değil, önemli olan bu başlıklar altında tüm konuların kapsamlı bir şekilde ele alınması, müzakere edilmesi ve de uzlaşılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kıbrıs konusunda pozisyonunun belli olduğuna değinerek, "Çözüm konusunda herkesten bir adım önde olma kararlılığımız devam ediyor" dedi.

"Bizim arzumuz ve inancımız tüm konuların bir paket içinde görüşülüp müzakere edilmesi ve de sonuca bağlanmasıdır" diye konuşan Çavuşoğlu, "Ayrı ayrı her konuyu, Maraş başta olmak üzere müzakere etmeye başlarsak, müzakerelerin olumlu sonuçlanacağı konusunda da şüphelerimiz var ki biz adada kalıcı bir çözüm istiyoruz" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, bu konuda KKTC yetkilileriyle herhangi bir görüş ayrılığının da bulunmadığını sözlerine ekledi.

“Güney Kıbrıs engelliyor”

Şu anda TBMM'de görüşülmekte olan önemli kanun ya da torba yasalar olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bunun içinde AB'yi ilgilendiren maddeler de var. Özellikle yargı, temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik gibi fasılları açmak istiyoruz. Bu konuda konsensüs var ama Güney Kıbrıs'ın engellemesi söz konusu. Dolayısıyla bloke edilen iki fasılın açılmasında zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

Çavuşoğlu, 19. sosyal politikalar faslını da açmak istediklerini belirterek, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına, "İçeride ödevimizi beraber yapalım, dışarıda da hakkımızı beraber arayalım" mesajını gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474