banner564

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın tebriklerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile birlikte halkın bayram tebriklerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın tebriklerini kabul etti
banner598
Eroğlu: “Halk olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gereken günlerdeyiz. Hep birlikte bir anlaşmaya konsantre olmalıyız”

Lefkoşa, 28 Temmuz 14 (T.A.K): Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile birlikte halkın bayram tebriklerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan tebrik kabulüne, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri  Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan ile yakında Nolan’dan görevi devralacak olan Yüksek Mahkeme Yargıcı Şafak Öneri, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bakanlar, askeri erkan, devlet üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu tebrik kabulünün ardından basına yaptığı açıklamada, bütün Müslüman alemi ile halkın Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, daha nice bayramlara sağlıklı ulaşmalarını diledi.

Eroğlu, bayramların, dostlukların pekiştirildiği, kırgınlıkların ortadan kaldırıldığı günler olduğunu, bu yüzden bu bayramda KKTC’de birlik beraberliğin pekiştirilmesini temenni ederek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiren günlerde olduklarını vurguladı.

Bugünlerin hem Kıbrıs müzakereleri hem de ülkenin geleceği bakımından fevkalade önemli günler olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Böyle bir zamanda bütün kurum ve kuruluşların, vatandaşlarımızın, siyasi partilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde bir anlaşmaya konsantre olmamız, müzakere masasında müzakereleri sürdürürken halkımızın desteğini yanımızda hissetmemiz tabii ki fevkalade önemlidir” dedi.

Eroğlu, bütün vatandaşların bayramını canı gönülden kutladığını söyledi ve nice sağlıklı bayramlar diledi, ileriki günlerde KKTC’nin müzakere masasında haklarını teslim almış, istediği sonuca ulaşabilmiş bir noktaya gelmesini temenni etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473