banner564

Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan devletlere “İsrail’e dur deyin” çağrısı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bütün devletlerin füzelerle, tanklarla Filistin halkını ezen İsrail’e dur demesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Durmadığı taktirde de ne yapılması gerektiğini, BM Güvenlik Konseyi’nin oturup, karara bağlaması gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan devletlere “İsrail’e dur deyin” çağrısı
banner598

Lefkoşa, 18 Temmuz 14 (T.A.K.): Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  bütün devletlerin füzelerle, tanklarla Filistin halkını ezen İsrail’e dur demesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Durmadığı taktirde de ne yapılması gerektiğini, BM Güvenlik Konseyi’nin oturup, karara bağlaması gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bugün bir kabulü sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.  Yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Eroğlu,  ABD’den çıkan “İsrail meşru müdafaa yapıyor” yönündeki bazı beyanatların ise çok yanlış olduğunu söyledi.

Eroğlu, İsrail halkının Filistin halkını ezmeye devam ettiğini, özellikle hava harekatından sonra kara harekatının başlamasının ise daha da kitlesel öldürmelerin olacağının habercisi olduğunu kaydetti.

Dünyanın yaşanalar konusunda sessiz kalmasını eleştiren Eroğlu, “Türkiye’nin dışında ses veren bir ülke göremiyorum. Ne AB’dan, ne de ABD’den Filistin halkının yaşadıklarıyla ilgili ses çıkmadı. ABD Başkanı Obama da İsrail’in yaptıklarını nefsi müdafaa olarak niteleyerek, basite indirgemeye çalışıyor” dedi.

Eroğlu, ortada yokluklar içinde mücadele veren bir Filistin halkı ve onları ezmeye çalışan bir İsrail hükümeti bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:

“Bunlar çok yanlış şeylerdir. Bu harekata dur diyecek olacak mı? Sadece Türkiye’nin ses çıkarması ya da Filistin halkını korumaya çalışmasıyla, olumlu sonuç almak yeterli olmayacak. Diğer bütün devletlerin de bu çağda füzelerle, tanklarla Filistin halkını ezen İsrail’e dur demesi, Durmadığı taktirde de ne yapılması gerektiğini, BM Güvenlik Konseyi’nin oturup, karara bağlaması gerekir”

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473