banner564

İsrail askerleri henüz çeşidi bilinmeyen gaz kullandı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 577'ye, yaralı sayısının 3 bin 554'e yükseldiği bildirildi.

İsrail askerleri henüz çeşidi bilinmeyen gaz kullandı
banner598
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 577'ye yükseldi, 3 bin 554 kişi yaralandı

İsrail topçu birlikleri, Gazze'nin doğu bölgelerini bombalıyor


Gazze, 22 Temmuz 14 (T.A.K): İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 577'ye, yaralı sayısının 3 bin 554'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevi fiili olarak devam eden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki En-Nusayrat mülteci kampı, Deyr el-Belah ve Han Yunus kentlerine düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Kudra, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatıi mülteci kampına düzenlenen saldırıda 60 Filistinlinin yaralandığını dile getirerek, "Saldırıların başladığı günden bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 577'ye yükseldi, 3 bin 554 kişi yaralandı" dedi.

İSRAİL TOPÇU BİRLİKLERİ, GAZZE'NİN DOĞU BÖLGELERİNİ VURUYOR

Bu arada, İsrail topçu birliklerinin başta Şucaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki BeytHanun Hastanesi yakınlarına 5 roketin düştüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Şucaiyye ve Tuffah mahallelerini yoğun şekilde bombalamaya başladı. Saldırıda onlarca kişinin yaralandığı ve bölgedeki binaların yerle bir olduğu ifade edildi.

Bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların yaşandığı, İsrail topçu birlikleri ve savaş uçaklarının attığı bombaların seslerinin duyulduğu kaydedildi.

İSRAİL ASKERLERİ GAZ KULLANDI

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen "kötü kokulu" bir gazla saldırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerini hedef aldığı saldırıda gaz kullandığını, bölgeyi yoğun bir duman ile kötü bir kokunun sardığını, başta kadın ve çocuklar olmak üzere onlarca kişinin bundan etkilendiğini dile getirdi.

"Koruyucu Hat" adı altında  7 Temmuz'da Gazze'ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in karadan, havadan ve denizden yürüttüğü saldırılara maruz kalan Gazze'de her geçen gün ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474