banner564

K.T. Emekliler Derneği’nin Yeni Merkez Binasının temeli atıldı

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’nin üyelerine daha iyi hizmet verme hedefiyle inşa ettireceği yeni merkez binasının temelleri dün atıldı.

K.T. Emekliler Derneği’nin Yeni Merkez Binasının temeli atıldı
banner598

EROĞLU: “BÖYLE BİR İŞE GİRMEK KOLAY DEĞİL”

TOLGA, EMEKLİLERİN GERİYE DÖNÜK ALACAKLARINI HATIRLATTI

TATAR: “SİZLERLE BARIŞMAK, SAYGI VE SEVGİMİ BELİRTMEK İÇİN BURADAYIM”

Lefkoşa, 19 Ağustos 14 (T.A.K): Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’nin üyelerine daha iyi hizmet verme hedefiyle inşa ettireceği yeni merkez binasının temelleri dün atıldı.

Lefkoşa’da “Metehan Yolu” olarak bilinen güzergâh yakınındaki alana, 5 kat olarak inşa edilecek binanın temel atma törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Lefkoşa Bölge Müdürlüğü adına Hüseyin Nebih, emekli derneklerinin yetkilileri ve emekliler katıldı.

Törende sırasıyla Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, UBP Milletvekili Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından temel atıldı.

“ŞU ANKİ MERKEZ BİNA İHTİYAÇLARI KARŞILAMAKTA YETERSİZ...”

Törende ilk sözü alan Mustafa Tolga, şu an Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde bulunan merkez binanın emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını, burada park sorunu da olduğunu ifade ederek, inşa edilecek yeni binanın hem emeklilere, hem Kıbrıs Türk halkına, hem de Türkiye’den gelecek konuklara hizmet vereceğine dikkat çekti.

Derneğin Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) yeni bina inşası için 2009’da aldığı karara ve bunun için oluşturulan “Bina Yapımı, Bakım ve Onarım” hesabına dikkat çeken Tolga, üyelerin aidat gelirlerinin yüzde 50’den fazlasının burada toplandığını belirtti.

Hesapta biriken parayla 2011 yılında bir dönümden fazla olan bir arsa satın alındığını söyleyen Mustafa Tolga, projenin 5 kattan oluştuğunu ve inşaat onaylarının alındığını kaydetti.

“DEVLETİN VE ÜYELERİN KATKILARINA BAŞVURACAĞIZ...”

İlk etapta bodrum, zemin ve 1. kat inşaatının karkas ihalesine çıktıklarını anlatan Tolga, “Bunların tamamlanmasına dönük 2. aşamanın ihalesi, o günkü olanaklarımıza göre kararlaştırılacak. Bu aşamada devletin ve üyelerimizin katkılarına başvuracağız. Bu konuda gerekli ilgiyi göreceğimize inanıyoruz” dedi.

Davetlilere bina hakkında detaylı bilgi veren Mustafa Tolga, 805 metre karelik bodrumun ilk aşamada park alanı olarak kullanılacağını, 414 metre kareden oluşacak zemin katın da üyelerin bütün ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi. Tolga, zemin katta kütüphane, okuma alanı, oyun ve sohbet salonu, bilgisayar odası, şeker ve tansiyon ölçümü gibi basit sağlık kontroller için sürekli hemşiresi bulunan bir sağlık odası oluşturulacağını söyledi.

Mustafa Tolga, zemin kata 150 kişilik çok amaçlı salon ve bu salonla bütünleşen bin metre karelik bahçe yapılacağına da işaret etti. 1. katın idari kat olarak kullanılacağını söyleyen Tolga, bu katta da seminer, sergi ve toplantı için kullanılabilecek çok amaçlı bir salonu olacağını anlatarak, “Bu hedeflerimizin kesintiye uğramadan 1,5 - 2 yıllık sürede tamamlanması amaçlanıyor” dedi

BİNADA SÜİT ODALAR VE MİSAFİRHANE DE OLACAK

3., 4. ve 5. katların projelerinin tamamlandığını ve onaylarının alındığını dile getiren Mustafa Tolga, derneğin şu andaki ekibinin görevde olması halinde bu katlar için hedefledikleri projelerden söz etti. Tolga, 3. katın hem gençlere, hem de emeklilere hitap edecek hale getirileceğini, burada spor salonu ve masaj odaları olacağını belirtti.

Türkiye Emekliler Derneği ile anlaşma sağlamaları halinde 4. ve 5. katlara 30 metre kareden oluşan süit odalar yapılacağını belirten Tolga, buraya 2 misafirhane odası da yapılacağını söyledi. Tolga, Lefkoşa’ya uzaktan gelen, hastanelerde hastası olan emeklilerin buradaki misafirhanede kalabileceğini dile getirdi.

Tolga konuşmasında, emeklilerin geriye dönük alacaklarına da değinerek, “Sayın Başbakan bize ‘bütçede ödenek yok’ dedi. Bütçeye ödenek koymak, şartları bile bile bu göreve talip olanların işidir” ifadesine yer verdi.

TATAR’DAN EMEKLİLERE ZEYTİN DALI

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, temel atma törenindeki konuşmasında ülkenin ekonomik şartları göz önüne alındığında böyle bir binanın inşa edilmesinin küçümsenemeyeceğini vurguladı.

Mustafa Tolga’nın ‘devletten katkı isteyeceğim’ konuşmasına atıfta bulunan Tatar’ın, Maliye Bakanı Mungan’a “Maliye Bakanı hazır ol, mesaj sanadır, bana değil” şeklinde seslenmesi davetliler arasında gülüşmelere neden oldu.

Maliye Bakanı olduğu döneme de değinen Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Tolga’nın kendisini eleştirdiğini anımsattı. Tatar, emeklilere zeytin dalı uzatan konuşma yaparak, “Sizlerle barışmak, sayı ve sevgimi belirtmek için buradayım” dedi.

EROĞLU: “BÖYLE BİR İŞE GİRMEK KOLAY DEĞİL...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da törendeki konuşmasında “Böyle bir işe girmek kolay değil, derneğin böyle yatırım yapması için cesurca hareket etmesi gerek” diyerek Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga’nın cesur adımlar atmayı seven bir insan olduğunu söyledi.

Ersin Tatar’ın konuşmasına da işaret eden Eroğlu, bu konuşmanın siyasete soyunanlar için ders niteliği taşıdığını, yerine getirilemeyecek işler için söz verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Mustafa Tolga’nın ve Ersin Tatar’ın konuşmalarındaki mesajların Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı işaret ettiğini ifade eden Eroğlu, hükümetin yapabileceklerini uygulaması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Ülkede birçok kurum ve kuruluş var, bu gibi olaylara katkı sağlamak hayırseverlik gibi değerlendirilmeli ve katkı yapılmalı. Bu bina KKTC’nin malı olacak ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474