banner564

TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Rompuy’un açıklamalarını eleştirdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği’nin bu çıkmazdan kurtularak, geç de olsa Rum tarafını sorunun çözümüne yönlendirecek dengeli ve daha gerçekçi bir tutum benimsemesi gerektiğini kaydetti.

TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Rompuy’un açıklamalarını eleştirdi
banner598

 BİLGİÇ: “AB’NİN ARTIK BU ÇIKMAZDAN KURTULARAK, GEÇ DE OLSA RUM TARAFINI SORUNUN ÇÖZÜMÜNE YÖNLENDİRECEK DENGELİ VE DAHA GERÇEKÇİ BİR TUTUM BENİMSEMESİ GEREK”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusunda çıkmazdan kurtularak, geç de olsa Rum tarafını sorunun çözümüne yönlendirecek dengeli ve daha gerçekçi bir tutum benimsemesi gerektiğini kaydetti.

Bilgiç, “Avrupa Birliği ancak bu sayede Doğu Akdeniz’in bir refah ve işbirliği bölgesi haline gelmesine yardımcı olabilecektir” dedi.

Tanju Bilgiç, AB Konseyi Başkanı Van Rompuy’un Kıbrıs konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Bilgiç, AB Konseyi Başkanı Rompuy’un Rum tarafının Kıbrıs’ta BM kapsamında sürdürülen müzakereleri askıya alması sonrasında yaptığı açıklamalar hakkındaki bir soru yanıtladı.

Bilgiç verdiği cevapta, “AB’nin Kıbrıs konusuna ve bu bağlamda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına dair tek taraflı girişimleri nedeniyle ortaya çıkan ihtilafa dair durumu ve bunun sebeplerini anlamamakta ısrar ettiğini bir kere daha ortaya koyduğunu” kaydetti.

Bilgiç, bu durumun kendi hatasıyla Kıbrıs sorunu çözülmeden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni içine alan AB’nin “kapsamlı çözüm için sürdürülen çabalara yardımcı olabilmesinin güçlüğünü de gösterdiğini” belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473