banner564

2. Lig tarih oldu

Futbol Federasyonu’nun gelecek sezondan itibaren uygulayacağı iki lig statüsü gereği İkinci Lig olmayacak

2. Lig tarih oldu
banner598
2015-2016 futbol sezonu K-Pet 2. Ligi’nde dün oynanan maçlarla sezon tamamlandı ve önümüzdeki sezondan itibaren liglerden kaldırılacak olan 2. Lig tarihe karıştı.
Önümüzdeki sezon 2. Lig olmayacağı için bu sezon sonunda ilk 6 sırada yer alan takım direkt olarak 1. Lig’e çıktı.

10’ar takımlı iki grup
2016 – 2017 sezonunda 10’ar takımlı 2 grupta oynanacak 1. Lig’e, bu sezon 2. Lig’den yükselen takımlar 59 puanla şampiyon olan Tatlısu’nun ardından ikinci Alsancak Yeşilova, üçüncü Maraş, dördüncü Ozanköy, beşinci Türkmenköy ve altıncı Akova oldu.
Sezon sonunda yedinci Doğancı, sekizinci Ortaköy, dokuzuncu Geçitkale ve onuncu İskele Trabzon’un da halen 1.Lig şansı bulunuyor. 2. Lig kaldırılacağı için bu 4 takım 1. Lig’i son iki sırada tamamlayan Görneç ve Lapta ile birlikte 6 takımlı tek devre lig usulüne göre Play-Out Grubu maçları oynayacak. 

Play-out maçları sıfır puanla başlayacak
Play-Out maçlarında takımların ligdeki puanları baz alınmayacak ve tüm ekipler Play-Out’a sıfır puanla başlayacak. Play-Out maçları sonunda ilk iki sırada yer alan takım önümüzdeki sezon 1. Lig’de mücadele edecek. Son dört sıradaki takım ise Bölgesel Terfi Müsabakaları’na (BTM) düşecek. 

4 takım BTM’ye düştü
2. Lig’de sezon sonunda on birinci Çanakkale, on ikinci Boğaziçi, on üçüncü Vadili ve ligden çekilen Akıncılar küme düşen takımlar oldu. Bu 4 takım önümüzdeki sezondan itibaren Bölgesel Terfi Müsabakaları’nda (BTM) mücadele edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474