banner564

“Artık kurulları TFF atamayacak”

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören gerçekleştirilecek çalıştay ile bazı kuralların değişeceğini açıkladı

“Artık kurulları TFF atamayacak”
banner598
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, düzenlediği basın toplantısında kurulların artık TFF tarafından atanmayacağını açıkladı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, her sezon aynı tartışmaların yaşandığını ve isimlerin değişmesine rağmen dedikoduların, komplo teorilerinin ve iddiaların değişmediğini söyledi.
Demirören, bir araya gelmelerinin tek sebebinin, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlar veya bir hakemin verdiği kararların futbol kamuoyunda yarattığı infial olmadığını belirterek, “Futbolcularımızın saha içindeki tutumları da tek sebep sayılmaz. Amaç, kulüp yöneticilerinin şikayetlerine cevap vermek de değil. Meseleyi bundan ibaret saymak, yüzeysel kalır ve asıl sorunu görmemize engel olur” dedi.

“MHK'nın istifasını istemeyeceğim”
Tartışmaların hiç bitmediğini vurgulayan Yıldırım Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun yıllardır futbolun içinde olanlar bana hak verecektir, her sezon tam da bu dönem de aynı tartışma yeniden başlar. Bu ortamda, TFF'den de beklenen bellidir ama ben bunları yapmayacağım. Mesela ben nasılki hakem atamalarına karışmıyorsam, bağımsız kurullarım varken,hakemlere uygulanacak yaptırımlara da şahsen karar vermedim ve vermeyeceğim. Koparılan gürültü nedeniyle, MHK'nın istifasını istemeyeceğim.”

“Kurulları TFF atamayacak”
“Bugün 24 Şubat 2016. Bu tarihi bir kenara not edin” diyen Demirören, “Bugün, uzun süredir ilgili organlarımızla üzerinde çalıştığımız, yeni sistemin kapılarını, işleyiş planını görüşlerinize ve uygulama sürecine açıyoruz” şeklinde konuştu.
Daha önce bu sistemin ipuçlarını verdiklerini, Avrupa Şampiyonası sürecinden hemen sonra da kamuoyuna sunmayı planladıklarını anlatan TFF Başkanı, “Yönetim kurulu olarak, adalet dağıtan MHK'nın, genel kurulun özgür iradesiyle, üyelerin oylarıyla seçilmesinin, hakem ataması ve uygulamalarıyla ilgili gereksiz soru işaretlerini ortadan kaldıracağını
düşünüyoruz. Yani artık kurulları TFF atamayacak. Futbol ailesinin üyeleri seçecek” açıklamasında bulundu. Yeni planlamada, kurul seçimlerinin, olası bir etkileşimi de önlemek için yönetim kurulu seçimiyle aynı yıl yapılmayacağına dikkati çeken Demirören, “Dolayısıyla, yönetim kurullarının hiçbir etkisi olmayacak. Üstelik bu sistem, sadece MHK ile
sınırlı kalmayıp, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu için de uygulanmaya müsaittir. Bunun için MHK eski üyelerinden, Kulüpler Birliği Vakfı'na kadar futbolun tüm paydaşlarını bir araya getiren, uygulanabilir, özgün ve adil bir çözümün kurgulanması için ortak aklı harekete geçirecek bir çalıştay yapacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473