banner564

Atatürk Stadı karanlığa büründü

Mevcut dört buçuk milyon liralık borç nedeniyle Atatürk Stadı, Sporcu Eğitim Merkezi ve Antrenman salonu elektriksiz kaldı

Atatürk Stadı karanlığa büründü
banner598
Ülkemizde bulunan en büyük stadyum olan Atatürk Stadyumunun elektrikleri dün mesai bitimine yakın, elektrik kurumuna olan yüksek miktarda borcu nedeniyle kesildi. Atatürk Stadı ile stadın altında bulunan çeşitli federasyonlar ve sivil toplum kuruluşlarına ait lokallerin de elektrik sayaçları tek sayaçtan olduğu için kesilmiş oldu. Yapılan kesinti ile Atatürk Sporcu Eğitim Merkezi ile Atatürk Antrenman Salonu’nun da elektrikleri kesilmiş oldu.

Uyarı 15 gün önce yapıldı
EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer Diyalog Gazetesine yaptığı açıklamada 4 buçuk milyon liraya yakın borcun bulunduğu Stadın elektriğinin kesileceğinin geçen hafta bakanlığa bildirildiği ancak aradan geçen yaklaşık 15 günlük sürede ödeme yapılmadığı için Stadın elektriğinin kesildiğini söyledi.

10 aydır ödeme yapılmadı
Çağlayan Cesurer geriye dönük borçların yapılandırılan ödemeleri ile tüketimden kaynaklanan düzenli ödemelerin de yaklaşık on aydır yapılmadığını belirterek “en son ödeme Şubat ayında yapılmıştı. 10 aydır ödeme yapılmıyor. Kullanımdan kaynaklanan 1 buçuk milyon liralık bir borç var. Uyarı yapılmasına rağmen ödeme yapılmadı ve kesintiler planlaması çerçevesinde elektrik akımı kesildi” dedi.

Toplam borç 4 buçuk milyon civarında
Çağlayan Cesurer tesisin geçmişe dönük olarak da ödenmeyen 3 milyonluk ayrı bir borcunun daha bulunduğunu belirterek toplam borcun 4 buçuk milyon lira civarında olduğunu söyledi. Cesurer Elektrik Kurumu’nun da içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle büyük miktarların tahsilinin çok önemli olduğunu da vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474