banner564

Atletizm özerkliğini kaybediyor mu?

Atletizm Federasyonu tarafından üyeliği dondurulan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden sonra federasyonun özerkliği konusunda da tartışmalar başladı.

Atletizm özerkliğini kaybediyor mu?
banner598
Federasyona üye kulüpler olan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Tüfekçispor, Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Levent Spor, Girne Amerikan Üniversitesi ve ARES Spor kulüplerinin faaliyetleri konusunda tartışmalar hız kazanırken Federasyon yönetim kurulu son yapılan olağan genel kurulda Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üyeliğini askıya alarak oy kullanmasına izin vermedi.

Kulüpler faaliyet yapmıyor iddiası
Genel Kurul sonrasında bazı kesimlerin Federasyona üye kulüplerin bazılarının faaliyet yapmadığı konusunda Spor Dairesi’ne şikeyetleri söz konusu olunca Federasyonun özerkliği de tehlikeye girdi.

DAÜ ile görüşme yapıldı
Atletizm Federasyonu Başkanı Bilbay Geceyatmaz Doğu Akdeniz Üniversitesi ile görüşerek gerekli yükümlülükleri yerine getirmelerini istediğini belirterek bu konuda kısa süre içinde DAÜ’nün üyeliğinin yeniden kazanılacağını söyledi.

ARES ve DAÜ bir süre oy kullanamayacak
Geceyatmaz şu anda altı kulübün üye olduğunu DAÜ ile birlikte sayının yediye çıkacağını belirterek genel kurulda yeni kurulan ARES ve tüzük gereği cezai müyeyyidesi bulunan DAÜ’nün belirli bir süre oy kullanma hakkının olmayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473