banner564

Avantajlar haftası

Ligin 20. hafta maçları dün akşam başlarken bugün ve yarın nefes kesen maçlar oynanacak

Avantajlar haftası
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de geriye sayım başladı. Ligin zirvesinde aynı puanla yer alan GAÜ Çetinkaya ve Yenicami’yi çok yakından takip eden Doğan Türk Birliği var. Hafta sonu ilk iki sırada ve aynı puanda yer alan GAÜ Çetinkaya ve Yenicami karşı karşıya gelecekler. 
 Son sıralarda ise Y.Boğaziçi ve Ozanköy takımları ligin son sıralarında yer alıyorlar. Bu iki takımımızın işleri diğer rakiplerine göre çok zor. 
 Özellikle son 2 sırada yer alan takımlarla play-out oynamak istemeyen takım sayısının çok fazla olması maçların daha çetin geçmesine neden olacak.
 Bundan sonra kazanılan veya kaybedilen her puanla birlikte, atılan veya yenen her gol takımlar için çok değerli olacak. Hakemlerimizin de çalıp çalmayacakları düdükler de takımlarımızın durumunda etkili olacaktır. Yani en büyük görev hakemlerimize düşmektedir. 

Binatlı-K.Kaymaklı
Hedefleri farklı
 Ligin zirvesi için üzerlerindeki takımlara göre geride kalan iki takımımız. Binatlı, kazanmak ve rakiplerinin bir birleri ile oynayacağı haftada onlara biraz daha yaklaşmak isteyecek. Rakibinin kupayı düşünmesi onlar için avantaj olsa bile her türlü skora açık bir maç oynayacaklar.
 K.Kaymaklı arka arkaya aldığı puanlarla olası play-out bölgesinden bu haftalar adına uzaklaşmış durumda. Binatlı karşısında alabileceği galibiyet onları bu bölgenin çok uzağına atacak. Yakaladıkları kazanma serisini devam ettirmek için bu zor maçı kazanmak bundan sonraki haftalar ve kupa için büyük bir moral kazanacaklar.
 
G.Gücü-Ozanköy
İkisi için de kritik bir maç
 İki takım da son haftaların başarısız takımlarından. G.Gücü evinde oynayacağı bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılıp rakibinin kendisine biraz daha yaklaşmasını önlemek isteyecek. Rakibinin son şanslarından biri olduğunu da bilerek oynamalıdır. Kötü oyununu bu maçta tekrarlamamalıdırlar.
 Ozanköy haftalardır kazanamıyor. Kazanamamanın yanında oyun olarak da geridedirler. En az galibiyet alan ve en fazla gol yiyen takım olmaları da bunu gösteriyor. Bu maç kendileri için belki de ligdeki durumlarına karar verebilecekleri maç olacak. Kazanırlarsa belki bir ışık görürler. Kaybederlerse o ışık da olmayacak.

Yalova-Merit Alsancak Yeşilova
Her sonuca açık bir maç
 Yalova’nın cezası nedeniyle maç tarafsız sahada oynanacak. Yalova ikinci devrede kadro sıkıntısını da yaşamaya başladı. Çok fazla olmasa da puanlar alarak en azından son iki sıranın dışında yer alıyor. Fakat topladığı puanlara daha birçok puanlar eklemeli. Yoksa son sıralara düşebilir. Alabileceği puan veya puanlar çok değerli olacak.
 Merit Alsancak Yeşilova ligde rahat bir yerde görünmesine rağmen henüz daha play-out tehlikesinden uzaklaşmış değil. Mevcut kadrosu ile bu bölgede yer alması uzak görünmesine rağmen bu maçı kazanarak rahatlamak ve kendini kupaya daha fazla vermek isteyecek. Her maçta olduğu gibi bu maçta da yabancıları iyi oynarsa kazanma şansları fazla.

Mağusa Türk Gücü-G.Birliği
Galibiyetten fazlası bir maç
 Ev sahibi kendi evinde oynayacağı maçı kazanıp rakibinin üzerine çıkmak ve az da olsa bulunduğu yerden yukarılara çıkmaya çalışacak. Son maçı farklı kazanmanın morali ile bu maçı kazanma şansları fazla. Rakipleri de kendileri gibi iyi durumda değil. Kadro olarak rakibinde göre daha iyi olsalar da maçlar oynanmadan kazanılmaz.
 G.Birliği’nin ilk yarının son haftasında başladığı düşüşü devam ediyor. Hafta arası rakibi gibi kupa mücadelesinde yorulmuş bir takım. Arka arkaya maç kaybetmeleri onların maçlardaki motivasyonlarını da düşürdü. Yenemezsem yenilmeyeyim düşüncesi onlar için doğru olabilir. Maçtan puansız ayrılırlarsa geride kalan haftalar onlar için beklediklerinden de zor geçecek.

T.Ocağı-Baf Ülkü Yurdu
T.Ocağı seri istiyor
 Ligin ikinci yarısına teknik adam değişikliği ile birlikte takıma yapılan takviyelerle çok daha iyi bir takım oldular. Son 3 maçı kazanıp kendileri için nefes alabilecek bir yere geldiler. Baf Ülkü Yurdu maçını kazanıp maç üst üste kazanmanın vereceği moralle çok daha yukarılara çıkmak isteyecekler. Oyun olarak da üzerine koymaları onların en büyük artısı oldu. 
 Baf Ülkü Yurdu ikinci yarının başarısız takımlarından. Bu devrede sadece 1 puan aldılar ve rakiplerinin de kazanması ile hızla altlara doğru gittiler. İlk devredeki oyunlarında çok fazla uzaklaşmış bir takım. Maçtan puansız ayrılır ve kendilerinden sonra yer alan takımların kazanması halinde bir anda kendilerini çok kötü bir yerde bulabilirler.

Cihangir-Lefke
Kupa mı lig mi?
 Cihangir bu devrenin başarılı takımlarından. Play-out tehlikesinden bu haftalar itibarı ile uzaklaşmış olmasalar da bu potadan ilerleyen haftalarda uzaklaşacak potansiyelleri var. Akılları kupada olsa bile kendi evlerinde kazanabilecekleri bir maç oynayacaklar. Ancak kendi evlerindeki son maçı unutmamaları gerekir.
 Lefke çok sınırlı bir kadro ile maçlara çıkıyor. Yabancıları oynamadığı zaman çok fazla sıkıntı çekiyorlar. Bu devrede sadece 1 galibiyet alarak yukarılara çıkamadılar. Rakipleri her ne kadar kupayı daha fazla önemsese de çok zor bir maça çıkacaklar. Tek puan bile onlar adına iyi puan olacak.

Yenicami-GAÜ Çetinkaya
Kazanan avantaj sağlar
 Zirvede aynı puana (40) sahip 2 takımın mücadelesi haftanın en önemli maçlarından biri olacak. Ya biri kazanıp rakibine 3 puan fark açmış olacak, ya da olası beraberlikte rakipleri Doğan Türk Birliği’nin kendilerine biraz daha yaklaşmasını sağlayacaklar. Hafta arası kupa mücadelesinde bu 2 takım karşı karşıya geldiler. Lig maçından sonra kupada bir kez daha karşılaşacaklar.
 Her 2 takımın da yedek kulübesinin yeterli olmaması bu maçta öne çıkabilecek bir durum olacak gibi. GAÜ Çetinkaya’nın tecrübesi fazla olmasına rağmen sakatlarının maça kadar ne duruma olacakları onların en büyük problemlerinden biri olacak. Yenicami daha genç bir takım ve özellikle ilerideki 2 yabancısı kendileri adına bu maçı belirleyecek adamlar.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474