banner564

“Başarı kaçınılmazdır”

MTG futbolcusu Yasin Kurt takım olgusunu kazandıkları zaman şampiyon olacaklarını vurguladı

“Başarı kaçınılmazdır”
banner598
Yıldız futbolcu Yasin Kurt Mağusa Tük Gücü’nde yaşanan gelişmeleri ve Kıbrıs Türk futbolunu değerlendirdi. Yasin Kurt Mağusa Türk Gücü bünyesinde yeralan Mağusa Türk Gücü Gazetesi’ne verdiği röportajda başarının takım olgusunu kazandığı zaman kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

“Hisarların altında futbol oynamak ayrı bir zevktir”
Mağusa Türk Gücü yeni sezona bomba gibi hazırlanıyor. Yeni yönetimle birlikte, renklerine çok sayıda yıldız futbolcu bağlayan kulüp, şampiyonluk hedefi için emin adımlarla yürüyor. 
Mağusa Türk Gücü’nde 4 buçuk sezondur top koşturan, 2016-2017 sezonunda küme düşme mücadelesi veren takımın yıldız futbolcusu Yasin Kurt, MTG’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 
14 yıllık futbol hayatında pek çok kez kupa tecrübesi yaşayan Kurt, MTG’de olmaktan son derece gururlu olduğunu belirtirken, yapılan transferlerin çitayı yükselttiğini, yatırımların ise MTG’nin yanında Kıbrıs Türk futboluna katkı sağlayacağını belirtti. 

Kurt: Yapılması gereken tek şey kurumsallaşma 
18 yaşında Türkiye’de Konyaspor’a transfer olan Yasin Kurt 2 yılın ardından ülkeye dönüş yaparak Küçük Kaymaklı Spor Kulübü kaptanı olarak 6 buçuk sezon top koşturdu. “Mağusa Türk Gücü’nün formasını giymek her Mağusalı futbolcu gibi benim de hayalimdi” diyen Kurt, devre arası MTG’ye transfer olduğunu, MTG’de olduğu ilk sezonda takımın küme düşme mücadelesi verdiğini kaydetti. Bir sonraki sene bir kaç transferle MTG’nin şampiyon olarak 2’nci yıldızı taktığını söyleyen Kurt, “tarihi başarıyı yaşayan takımın kadrosunda bende yerimi aldım. MTG’de olmaktan son derece gururluyum. Takım olarak hayalimizde olan ve benim de kupa arşivimdeki tek eksik olan süper kupayı da kazandık” dedi. 2016 2017 sezonunda talihsiz bir sezon geçirdiklerini belirten Kurt, başarısızlığın sebebini ise “ Kıbrıs Türk Futbolu’nun günü birlik yatırımlarla yönetilmek istenmesi” olarak açıkladı. Bütün kulüplerin tek sorunun günü birlik yatırımlar olduğunu söyleyen Kurt, “günü kurtarma adına sezonluk başarılar sağlanıyor ve kulüpler kaderine terk ediliyor. Futbola siyasetin karışması da başarısızlıkta en büyük etkenlerden biri” dedi. Kurt yapılması gereken tek şey kurumsallaşma olduğunu söyleyerek yeni yönetimin en büyük hedeflerinden birinin bu olduğunu belirtti. Kurumsallaşmanın, kulüplerin kendi kendini idame ettirebilip ileriki yıllara taşımak için gerekli bir adım olduğunu belirten yıldız futbolcu, Ülkede bunu başarabilen sadece 2 kulübün olduğunu belirtti.

“Akademi adımı doğru bir yatırım”
Futbol kulüpleri için alt yapının son derece önemli olduğunu belirten genç oyuncu, “alt yapıya önem vermek lazım çünkü alttan futbolcu yetişmediği sürece hem yaş ortalaması düşüyor hem de haliyle başarı oranı düşüyor. MTG’nin akademi adımı kesinlikle doğru bir yatırım” dedi. Geçmiş yıllarda sokakta çok fazla futbol oynayan çocuğun olduğunu söyleyen Kurt, çocukların sokakta futbol oynamasının alt yapı ile doğru orantılı olduğunu, eskiden futbolcuların sokaklardan kulüplere başladığını belirtti. Mağusa’da alt yapıda futbolcu yetiştirilmesi ile ilgili ciddi bir yatırım olmadığını söyleyen Kurt, MTG’nin iyi bir alt yapıya sahip olmasının Mağusa ve civar köylerindeki gençler için teşvik edici olacağını söyledi. Kurt röportajında “Northernland markası altında, Koral başkan ile birlikte bunun iyi bir şekilde yürüyeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi. Hem MTG için hem de Kıbrıs Türk futbolu için çok iyi bir adım atıldığını belirten Kurt, “bu gelişmeleri saha içinde başarıya dökmek de biz futbolcuların elinde. Yeni yönetim biz her türlü maddi ve manevi imkanı sunuyor. Biz futbolculara düşen görev de bize verilen değeri laiki ile yerine getirmek, yaşımız geldiğinde de bayrağı alttan yetişen futbolculara devretmektir” dedi. 

Kurt: Takım olmayı başarabilirsek başarı kaçınılmazdır
Yıldız futbolcu MTG’nin son günlerde gerçekleştirdiği transferlerle çitayı yükselttiğini vurguladı. Transferlerin büyük bir yatırım olduğunu belirten Kurt, bu durumun takım için avantaj sağlayacağı gibi dez avantaj da sağlayabileceğini ifade etti. Futbol’un, futbolcularnan oynandığını, iyi futbolcularla daha da iyi bir futbol oynandığını belirten Kurt, “takım olmayı başaramazsak çok büyük beklentilerin altında ezilmek çok daha kolay olur” dedi. “Kadrodaki isimlerle şu anda adanın en iyi takımıyız ama bunu sahaya dökmek zorundayız” diyen genç futbolcu, yeni transferlerle çabucak kaynaşıp iyi bir takım olup bu sezonu kupa değil kupalarla kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Kurt, “yıldız futbolcuların oluşudur iyidir ama bir bölükte hep subay olmaz. Askere de ihtiyacımız vardır. Bu yüzden takım olabilmeyi başarırsak başarı kaçınılmazdır” dedi. Yeni dönemde kendilerine düşen görevler olduğunu söyleyen Kurt, yeni transferleri camiaya kabullendirip, onlara yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Futbol bireysel bir spor olmadığını belirten yıldız oyuncu, tek başına başarılı olmanın takıma başarı getirmediğini vurguladı.

“Futbol hayatımın geriye kalanını MTG’de geçirmeyi düşünüyorum”
MTG’nin ikinci kaptanı Yasin Kurt, hisarların altında futbol oynamanın ayrı bir zevk olduğu belirtti. “Küçük Kaymaklı kaptanı iken deplasmana geldiğimiz ilk maçta, futbol hayatımı bu hisarların altında oynamadan bitirmeyeceğim demiştim” diyen Kurt, bu hedefime genç yaşlarda ulaştığını, MTG’nin bu düzenle bu yönetimle devam etmesi halinde futbol hayatımın geriye kalanını burada geçirmeyi düşündüğünü kaydetti. “Doğup büyüdüğümüz ve aslında taraftarı, sempatizanı olduğumuz kulübe hizmet etmek herkese nasip olmaz buda bir gururdur” diyen Kurt, geriye dönüp baktığında “ evet biz Mağusa’da doğduk büyüdük ve bu kulübe de böyle hizmet ettik” demek istediğini söyledi. 

“MTG camiasına her zaman ihtiyacımız var”
Mağusa Türk Gücü camiasının takımına destek bir taraftar olduğunu söyleyen Kurt, küme düşme mücadelesinde de şampiyonluğa oynarken de ştaraftar desteğinin çok güçlü olduğunu belirtti. “Bizi desteklesinler onlara ihtiyacımız var” diyen oyuncu bu sorumluluğun bilincinde hareket edeceklerini söyledi. Kurt, “lig uzun bir maratondur. hep yokuş aşağıya inilmeyecektir. Kötü günde de birbirimize destek olarak başarıya tırmanabiliriz” dedi. Teknik direktör Fırat Canova’nın da daha önce MTG’de oynamış başarılı bir hoca olduğunu belirten Kurt, “Fırat hoca, MTG camiasını yakından tanıyor. Milli Takım antrenörü oluşu da Canova’nın MTG için ne kadar doğru bir antrenör olduğunu gösteriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474