banner564

Belgeler takdim edildi

Futbol Antrenörler Derneği tarafından organize edilen antrenör gelişim seminerinde dün B, C ve kaleci antrenörleri eğitim gördü

Belgeler takdim edildi
banner598

  Abdullah ZAİFOĞLU

 KTFAD tarafından düzenlenen teknik direktör-A lisans yenileme seminerinin çarşamba günü tamamlanmasından sonra dün de B-C ve kaleci antrenörü yenileme seminerinin gerçekleştirilesi ile bu yıl adına seminerler tamamlanmış oldu.
Dünkü seminer Lefkoşa’daki Pradais Park’ta 120 katılımcının kayıt kabul işlemlerinin yapılmasından sonra başladı. 
   Seminere TFF kaleci eğitmeni Ferhat Odabaşı, TFF Eğitmenleri Dr. Atilla Yüce ve Nedim Karadeniz antrenörlere bilgiler verdiler. 
  Kayıt işlemlerinden sonra başlayan seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Süleyman Göktaş(KTFAD Başkanı): Gelecek nesillere ışık tutacak olan sizlersiniz 
  Açılış konuşmasını yapan KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş ”Böyle seminerlerin her zaman faydası olduğu kadar bağların daha çok güçlenmesine sebep olmaktadır. Hizmet içi eğitimlerle gelişmemizi sağlamalıyız. Zorunlu olan bu seminer her zaman yapılmalıdır. Alt yapıdan başlayan eğitim çok çok daha önemlidir siz genç antrenörler daha komplike ve aynı zamanda bu mesleğin temelisiniz. Gelecek nesillere ışık tutacak olan da sizlersiniz. 
  Sizlere naçizane önerim yenilikleri mutlaka takip ediniz. Çünkü en zor mesleklerden birini yapıyorsunuz. Her zaman seyir zevkini artıran bir spor dalı olan futbola en çok emek verenler olarak  bu zevki artırmamız gerekir” diyerek tüm katılanlara teşekkür etti.   
TFF Eğitmenleri Dr. Atilla Yüce ve Nedim Karadeniz UEFA-FIFA futbolcu gelişimi teori ve dillerin gösterilmesi, genç oyunculara yaklaşımlar konularında slaytlı gösterilerle seminere katılanlara bilgiler verdiler.  
Özellikle küçük yaşlarda başlayan gelişimin nasıl başladığını, gelişimlerindeki evreleri görüntülerle anlattılar.  Özellikle topla hareketlenme, çalım ve dripling, paslaşma, şut, kafa vuruşu, taktiksel yönüyle paslaşma, taktiksel yönüyle şut, taktiksel yönüyle kafa vuruşu, ve kalecilikle ilgili değerli bilgiler verdiler. Tekniğin en önemli etkenlerden biri olduğunu ve bunun mutlaka verilmesi gerektiğini de dile getirdiler.

Ferhat Odabaşı (TFF Kaleci Eğitmeni): Kalecileri değişime ayak uydurarak hazırlamalıyız
  Modern kaleci ve kaleci antrenörlüğü ile ilgili bilgileri TFF Kaleci Eğitmeni Ferhat Odabaşı’nın sunumu ile yenileme seminerine katılanlara aktarıldı. Modern kaleci profilinde olması gerekenlerle kaleci antrenörünün takımlarına neler verdiğini slaytlı gösterimlerle anlatıldı.
  Kalecinin her zaman takımın çok önemli bir parçası olduğunu, oyunun her alanında oyuna dahil olması gerektiğini belirttiler. Onları müsabaka şartlarına katarak çalıştırmak gerektiğini dile getirirken teknik konuların da üzerinde durulması gereken başlıca konulardan biri olduğunu da belirttiler.
  Seminer katılımcılara katılım belgelerinin verilmesi ile tamamlanmış oldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474