banner564

Darbaz yıldızların şampiyon

Hentbol Yıldız Kızlar Ligi dün akşam oynanan karşılaşmayla sona erdi. Şampiyonluğa UKÜ’yü uzatmalarda 30-28 mağlup eden Darbaz ulaştı

Darbaz yıldızların şampiyon
banner598

 Hentbol Yıldız Kızlar Ligi’nde şampiyon belli oldu. Atatürk Spor Salonu’na dün gece oynanan final maçında UKÜ’yü uzatma devreleri sonunda 30-28 mağlup eden Darbaz şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmaya her iki takım da temkinli başladı. İlk 8 dakikalık bölüm her iki takıma da gol üretemezken 1-1 eşitlikle geçildi. İlk yarının son 10 dakikasına girildiğinde Darbaz skor avantajını ele geçirdi ve arayı açmaya başladı. Maçın ilk yarısı Darbaz’ın 13-9 üstünlüğünde tamamlandı.

İkinci yarıya her iki takım karşılıklı buldukları gollerle başlasa da vakit ilerledikçe Darbaz aradaki farkı giderek açmaya başladı. Karşılaşmanın son 8 dakikasına Darbaz rakibi karşısında 23-16 önde girdi. Bu dakikada Darbaz’dan Gizem’in üçüncü iki dakika cezasından dolayı kırmızı kartla oyun dışı kalması Darbaz’ın oyundan düşmesine neden oldu. Maçın son saniyelerinde gelen UKÜ golü skoru 25-25’e getirdi ve maç uzatmalara gitti.

İlk 5 dakikalık uzatma devresine Darbaz çok iyi başladı ve 4 gol bularak 29-25 öne geçti. Bu devrede bu kez UKÜ’den Mercan’ın kırmızı kartla oyun dışı kalması oyunun Darbaz’a dönmesine neden oldu. Darbaz’ın 29-25 üstünlüğünde sona eren ilk uzatma devresinin ardından ikinci uzatma devresinde bu kez UKÜ daha derli toplu bir oyun oynamaya başladı. Maçta durumu 29-28’e getiren UKÜ son saniyelerde geliştirdiği ataktan golle dönemeyince Darbaz golü buldu ve maçı da 30-28 kazandı.

Bu sonuçla 2017-2018 Yıldız Kızlar Ligi şampiyonu Darbaz olurken, ikinciliği UKÜ, üçüncülüğü de Şahlan elde etti.

Üçüncülük maçı oynanmadı

Esentepe ile Şahlan arasında oynanması gereken üçüncülük maçı Esentepe’nin maça çıkmaması nedeniyle oynanamadı. Şahlan hükmen 10-0 kazandığı maç neticesinde ligi üçüncü tamamladı.

Final maçı sonrası ilk üçe giren takımlara kupa ve madalyalarını Hentbol Federasyonu MHK Başkanı Ediz Arıkan takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473