banner564

“Dartsı herkese sevdirmek istiyoruz”

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu yeni başlayacak sezon öncesi basınla buluştu

“Dartsı herkese sevdirmek istiyoruz”
banner598
 Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Yönetim Kurulu 2015-2016 sezonu faaliyetleri ile ilgili olarak Eziç Restoran’da spor basını ile kahvaltılı bir toplantı yaptı. Toplantıda bu yıl yapacakları faaliyetleri anlatan Başkan Gürtap Davutoğlu, 2 yıl için yeniden grev aldıklarını ve bu dönem içinde de birçok faaliyet gerçekleştireceklerini dile getirdi.
 Yeni oluşan yönetim kurulundaki 5 üyenin tamamen dıştan olmasının onları fazlasıyla sevindirdiğini, çünkü birçok kişinin de Darts sporu ile ilgilendiğinin göstergesi olarak gördüğünü söyledi.
 Süper Lig ve Birinci Lig olarak 2 lig halinde mücadele ettiklerini, Süper Lig’de 8 Birinci Lig’de ise 9 takım olduğunu ve liglerin 3 Kasım 2015 tarihinde başlayacağını belirtti.
 Kendileri için en önemli olan 2 konu ile de bilgi veren G.Davutoğlu’nun birinci olarak basına çok önem verdiklerini, basın olmadan kendilerinin başarılı olmalarının zor olduğunu dile getirdi. Basından federasyon olarak çok memnun olduklarını, bundan sonra da ayni ilginin gösterileceğine olan inancını dile getirdi. İkinci olarak da sponsorluk olduğunu, kendi sponsorları olan Efes Pilsen’e de çok teşekkür etti. Efes pilsen temsilcisi Murat Piro da desteklerinin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
 Türkiye ile yapılan protokolde de Bocce Darts liginin bir ayağının KKTC’de yapacağını, ilk 
Spor yazarlarının da katılacağı bir turnuvanın önümüzdeki günlerde organize edileceğini de sözlerine ekledi.

Efes Pilsen Süper Lig
 8 takımlı Efes Pilsen Süper Lig’i 16 Kasım 2015’te başlayacak 29 Şubat 2016’da sona erecek.

Süper Lig takımları: 
Deniz plaza, Gönyeli Av.Atıcılık, Dağyolu Spor Kulübü. Akder, Magem, Minareliköy Spor Kulübü Güzelyurt Darts Birliği, Vadili Darts Derneği.

Efes Pilsen Birinci Lig: mart 
9 takımlı lig 3 kasım 2015’de başlayacak.

Takımlar: Taşkınköy Spor Kulübü, Lefkoşa Gençlik ve Spor Derneği, Dikmen Belediyesi Gençlik ve Spor Derneği, Uluslararası Kıbrıs üniversitesi, Akova Spor Kulübü, Düzova Spor Kulübü, Lefkoşa Darts Birliği, Gazi Magosa Darts Birliği, Lefkoşa Spor Birliği.

Federasyon Darts Kupası: 
 14 Mart 2016’da başlayıp 2 nisan 2016’da bitecek. Tüm kulüplerin katıldığı ve tek eleme usulüne göre yapılacak.

Erkekler Ferdi Darts Şampiyonası:
13 Kasım 2015’de başlayıp 22 nisan 2016’da bitecek. Tüm ada dartsçılarının katılacak ve 12 ayaktan oluşacak.

Kadınlar Ferdi Darts şampiyonası: 
13 kasım 2015’de başlayıp 22 nisan 2016’da bitecek. Tüm ada dartsçılarının katılacak ve 12 ayaktan oluşacak.

Türkiye Şampiyonası ayakları:
Toplamda 6 ayaktan oluşacak şampiyonanın bir ayağı KKTC’de yapılacak. Diğer ayaklara elit sporcular gönderilerek mücadele edilecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474