banner564

Detaylar açıklandı

Kıbrıs Rallisi (Cyprus Rally) ile ilgili basın toplantısı dün Lefkoşa’nın güneyinde gerçekleştirildi

Detaylar açıklandı
banner598
2015 CNP Kıbrıs Rallisi'nin basın toplantısı dün gerçekleştirildi ve organizasyon hakkında bilgi verildi. Basın toplantısında Larnaka'dan start alacağı ve yine Larnaka'da biteceği belirtildi. Ralli severler Kıbrıs Rallisi'nde 664,18 kilometrelik 16 etap izleme şansı bulacak. 

Beşinci ayak önemli
Kıbrıs Rallisi FIA'nın iki bölgesel şampiyonası, Avrupa Rallisi'nin sekizinci ayağı ve Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nın beşinci ayağı olması sebebiyle katılımcılar için oldukça önem arz ediyor. Bu yıl düzenlenecek olan CNP KIBRIS Rallisi'nin geçmiş yıllara göre en hızlı ralli olması bekleniyor. 

Ara bölgeden yine geçilecek
Kıbrıs Rallisi'ndeki en önemli yenilik ise Finikoudes etabının ralliye dahil olması olarak gösteriliyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ralli'nin 6 kilometresi ara bölgeden geçip Lefkoşa'nın kuzeyinde geçilecek ve yeniden bölünmüş başkenti birleştirecek. Bu etabın yeniden geçilmesi kararı alınmasında geçtiğimiz yıl binlerce ralli severin ilgisini çekmeyi başarması ve iki toplum arasında güven oluşturması en önemli nedenler olarak gösteriliyor.

62 rallici yarışacak
Toplamda 62 rallicinin yarışacağı organizasyonda bu rallicilerin 44'ü Kıbrıs'tan, diğer 18 rallici ise Fransa, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Katar, Estonya ve Macaristan gibi çeşitli ülkelerden katılım gösterecek.
Kıbrıs Rallisi'nde ayrıca Kıbrıs Deniz ve Çevre Koruma Derneği'nin CNP Kıbrıs Rallisi organizatörleriyle birlikte çalışacağı ve çevre koruma bilinci oluşturmaya çalışacakları belirtildi. Eurosport ve Al Jazeera 'nın canlı yayınlayacağı CNP KIBRIS RALLİSİ 25 Eylül'de start alacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474