banner564

EAK’tan KTSYD’ye ziyaret

Kıbrıs Rum Spor Yazarları Birliği (EAK), yeni seçilen Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) yönetimini ziyaret etti. İki kurum görüş alışverişinde bulundu

EAK’tan KTSYD’ye ziyaret
banner598
Kıbrıs Rum Spor Yazarları Birliği (EAK), Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) davetiyle geçtiğimiz gün Göçmenköy’de bulunan KTSYD Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen buluşmada iki kurumun başkan ve yönetim kurulu üyeleri görüş alış verişinde bulundu.
EAK kafilesinde başkan Panaiotis Felloukas, Asbaşkan Demetris Demetriou, Genel Sekreter Michalis Gavrielides ve üyeler Nikos Tsialis ile Erodotos Mildiatous yer aldı. KTSYD başkanı Bülent Kılıçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri EAK kafilesi ile birlikte Genel Merkezi gezdikten sonra iki başkan açıklamalarda bulundu. Açıklama esnasında KTSYD yönetim kurulu üyelerinden Gökmen Bolkan İngilizce çeviriyi, Hamit Sakallı Yunanca çeviriyi yaptı.

Kılıçoğlu: “Amacımız daha fazla birşeyleri paylaşmak”
KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu yaptığı konuşmada sözlerine “Meslektaşlarım hoşgeldiniz. Sizlerle bu çatı altında bulunmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim” diyerek başladı.
İlk buluşma olarak kabul ettiği bu toplantının daha sık yapılması temennisinde bulunan Kılıçoğlu, “Amacımız meslektaşlarımızla daha fazla bir arada bulunarak birşeyleri paylaşmak. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki, konjektür bize ne yapabileceğimizi söylese de yine de biz iki dernek elimizdeki birçok imkanı birlikte paylaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Umarım samimiyetimiz ileriye taşınacak”
“Kıbrıslı Rum spor yazarları dostlarımızla birşeyler yapmak, göreve gelmeden önce projelerim arasında yer alıyordu” diyerek sözlerine devam eden Kılıçoğlu “Umarım elde ettiğimiz bu samimiyet daha da ileriye taşınacak” dedi. Kılıçoğlu, EAK Başkanı Felloukas’ı ve bir yönetim kurulu üyesini her yıl ocak ayında düzenlenen KTSYD Sporun Vizyonu Eğitim Semineri’ne davet ederken, bu yıl düzenlenmesi planlanan halı saha turnuvasına da katılmaya davet etti. Kılıçoğlu ayrıca EAK yetkililerini haftasonunda oynanacak olan KTSYD Kupası’nda aralarında görmekten mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

Felloukas: “Sizinle her zaman işbirliğine hazırız”
KTSYD başkanlığına seçilen Bülent Kılıçoğlu ve yönetimini tebrik eden EAK başkanı Panaiotis Felloukas, kendilerinin kapılarının Kıbrıslı Türklere her zaman açık olduğunu ve açık olacağını söyledi. “Sizinle her zaman işbirliğine hazırız” diye konuşan Felloukas “En kısa zamanda iki halkı ayıran Kıbrıs sorununun çözülmesini ve birlikte daha rahat çalışma imkanı bulmayı ümit ediyoruz. Bizim işbirliğimiz zaten yıllardır devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Futbol ve spor halkları birleştirir”
“Sizlere gerek Avrupa organizasyonu, gerek kendi organizasyonlarımızda her türlü desteği gösterdik” diyerek sözlerine devam eden Felloukas “Her zaman söylediğimiz gibi, futbol ve spor halkları birleştiren bir daldır. Biz spor yazarları bunları her zaman söylüyoruz” şeklinde konuştu. Seminer davetini değerlendireceklerini, halı saha turnuvasına büyük bir ihtimal katılabileceklerini belirten Felloukas, KTSYD Kupası’nın oynanacağı gün Güney Kıbrıs lig maçlarının olduğu için katılma olasılıklarının düşük olduğunu söyledi.

“EAK Kıbrıslı Türk derneklerini desteklemeye hazırdır” 
“Kıbrıs sorunu çözümlendikten sonra bizim Asbaşkanımız AIPS kuralları çerçevesinde sizinle birlikte olmayı arzu ediyor” şeklinde konuşan EAK Başkanı Felloukas, “Futbolda da iki federasyon başkanının görüşmeleri olmuştur. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur. EAK her türlü Kıbrıslı Türk derneklerini desteklemeye hazırdır” diyerek sözlerini sonlandırdı. Daha sonra EAK Başkanı Panagiotis Felloukas, KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu’na bir flama takdim ederken, Kılıçoğlu da Felloukas’a KTSYD adına bir plaket sundu. Ziyaretin ardından iki yönetim kurulu birlikte yemek yedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474