banner564

Favorisi olmayan maçlar fazla

K-Pet Süper Ligi’nde ikinci hafta maçları çekişmeli maçlara sahne olacak

Favorisi olmayan maçlar fazla
banner598

 Abdullah Zaifoğlu

K. Pet Süper Ligi’nde ilk hafta geride kaldı. Oynanan maçlar sonrasında Mağusa Türk Gücü haftanın en farklı galibiyetini (5-0) Merit Alsancak Yeşilova karşısında aldı.
Oynanan maçlarda 5 galibiyet ve 3 beraberlik alındı. Atılan toplam 20 golün 11 tanesini yabancı, 9 tanesini de yerli futbolcular attı. 
Bu hafta oynanacak maçların 2 tanesi gece, diğer maçlar ise gündüz oynanacak. İlk haftayı puansız kapatan Doğan Türk Birliği, Baf Ülkü Yurdu, Girne H. Evi, Merit Alsancak Yeşilova ve Binatlı takımları kazanıp 2 hafta üst üste puan kaybı yaşamak istemeyecekler. Kazananlar da bunun devamını getirmek için maçlara çıkacaklar.

Girne Halk Evi-G. Birliği:(Galibiyetten daha değerli)
Girne Halk Evi haftayı puansız kapatırken G. Birliği 1 puanı son dakikada alabildi. Birbirlerine rakip olacak gibi görünen 2 takımın mücadelesinden galibiyetle ayrılan takım rakibine az da olsa üstünlük sağlamış olacak. Girne Halk Evi’nin kadro derinliğinin olmaması ve lige alışana kadar sıkıntılar yaşayacak. G. Birliği bir yıl içerisinde kadrosunda çok fazla değişikliğe gitti. Kadrosunda birçok genç oyuncunun olması tıpkı rakipleri gibi onların da zamana ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Deplasmanda kazanamazsa bile kaybetmemek onlar adına çok da kötü bir sonuç olmayacak.
Bugün Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda saat 16.30’da başlayacak maçın hakemi Hüseyin Eyyüpler.

G. Gücü-Esentepe:(Fırsatları değerlendiren kazanacak)
  Haftayı beraberlikle kapatan 2 takım bu hafta karşı karşıya gelecek. Her ikisi de son dakikalarda puan aldılar veya kaybettiler.
  G. Gücü, G. Birliği karşısında son dakika golü ile galibiyeti kaçırırken Esentepe yine son dakika golü ile 1 puan alabildi. G. Gücü’nün lig deneyimi rakibine oranla çok fazla olsa da böyle maçlar zor maçlar olur. Saha avantajı ile galibiyete daha yakın görünen G. Gücü, G. Birliği deplasmanındaki kadar cömert olmamalıdır.
  Esentepe, uzun süre ayrı kaldığı Lig’de, o eski heyecanını yaşayan bir takım. Sezonun ilk maçında son dakikada buldukları golle 1 puan almaları, bu maç için onlara büyük moral oldu. Alabilecekleri puan veya puanlar, onların Lig’e daha erken tutunmalarını sağlayacak. Bugün Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda saat 16.30’da oynanacak maçı Hakan Muhtaroğlu yönetecek.

Baf Ülkü Yurdu-T. Ocağı:(Sakin olan kazanacak)
  Baf ülkü Yurdu haftayı puansız kapatırken, T. Ocağı ezeli ama ebedi dostu Doğan Türk Birliği karşısında aldığı galibiyetle büyük bir moral motivasyon da kazandı. Baf Ülkü Yurdu kendi evinde oynayacağı maçı mutlak kazanmak isteyecek. Kaybederlerse ilerleyen haftalar onlara sıkıntılar yaşatabilir. Rakibinin rehavetinden de yararlanabilirler.
  T. Ocağı hafta sonunda aldığı galibiyeti unutmalıdır. Bu galibiyete takılı kalırlarsa beklemedikleri bir sonuçla karşılaşabilirler. İyi bir kadro oluşturan ve üst sıraları zorlamak isteyen T. Ocağı bu zor deplasmandan puansız ayrılmak istemiyor. Daha sakin olanın kazanacağı bir maç olacak. Bugün Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda saat 16.30’da oynanacak maçta Mehmet Sezener düdük çalacak.

Yenicami-Gönyeli:(Son şampiyonun artıları fazla)
  Son şampiyon Yenicami hafta sonunda adeta cehennemi gördü. Binatlı karşısında özellikle ilk yarıda çok kötü bir performans gösterdi. Binatlı biraz daha dikkatli olsa maçı ilk yarıda kaybedebilirlerdi. Maçların oynanmadan kazanılmayacağını bu maçta fazlası ile anladılar. Lig’in yeni takımı Gönyeli’yi küçümseme gibi bir lüksleri hiç ama hiç yok.
  Gönyeli takımı Girne H. Evi karşısında aldığı galibiyetle moralli durumda. Ancak karşısındaki rakibin son yılların şampiyonu olduğunu da unutmamalıdır. Tecrübesizlikleri rakipleri karşısındaki en büyük dezavantajları olacak. Takım içinden fazla dışındaki sorunlarını çözerlerse daha başarılı olacaklar.
  Yarın Lefkoşa Atatürk Stadı’nda saat 16.30’daki maçın hakemi Hüseyin Özkan.

Cihangir-Merit Alsancak Yeşilova:(İkisi de kazanmak istiyor)
  Biten sezonun başarılı takımlarından ama bu sezonun ilk maçlarında beklediklerini alamayan takımların mücadelesi olacak. Cihangir, ilk maçında1 puan alırken atamadığı penaltı sonrasında galibiyeti kaçıran takım da oldu. Kendi evindeki maçı ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyecek. Rakibinin mağlubiyetine aldanmamalıdır.
  Merit Alsancak Yeşilova Lig’e çok kötü bir başlangıç yaparak çok farklı bir mağlubiyet aldı. Kadrosunu bir türlü belirleyememenin sıkıntısını yaşıyorlar. Aldıkları farklı mağlubiyeti az da olsa unutturmak için mutlaka puan veya puanlar almak için bu maça çıkacaklar. Mağlubiyet onlara sıkıntı yaşatabilir.
Yarın Cihangir Stadı’nda saat 16.30’daoynanacak maçı Fehim Dayı yönetecek. 

Lefke-K. Kaymaklı:(Karadağ’dan çıkış zor olacak) 
  İki takım da haftayı istedikleri gibi kapatamadılar. Lefke ilk deplasmanında Esentepe karşısında son dakikada yediği golle sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. K. Kaymaklı 2 farklı öne geçtiği maçtan ancak 1 puanla ayrıldı. Rakibi penaltı atışını değerlendirmiş olsa puansız da ayrılabilirdi.
  Lefke üst sıraları zorlamak isterse mutlaka kazanması gerekir. Mevcut kadrosu ve saha avantajı ile kazanmaya daha yakın. K. Kaymaklı değişmiş kadrosu ile bu sezon zor maçlar oynayacak. Gençlerin fazla olması yanında yedek kulübesinde de sonuca etki edecek oyuncular konusunda sıkıntıları var. Maçın sonunu getirmede zorluklar yaşayan bir takım.
  Yarın Lefke 16 Ağustos Stadı’nda saat 16.30’da oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Doğan Türk Birliği-Binatlı:(İkisi de yara sarmak isteyecek)  
  Doğan Türk Birliği derbi maçında T. Ocağı’na mağlup olarak 3 puandan fazla moral bozukluğu yaşadı. Bunun telafisi için mutlaka kazanmak zorunda. Oluşturduğu kadro ile artık kaybetme lüksü yok gibi. Çünkü alınabilecek mağlubiyet onları fazlası ile yıpratabilir. Evlerinde oynayacak olsalar da kolay maç olmayacak.
  Binatlı hafta sonundaki Yenicami karşısında oyununun karşılığını alamadı. Son saniyelerde biraz da kendi hataları ile mağlup oldular. Değişmiş kadrosuna rağmen iyi bir takım oluşturdular. Gençler takıma adapte oldukları zaman çok daha iyi olacaklar. Çok zor bir maça çıkacaklar. Puan veya puanlar için çok koşmaları gerekir.
  Pazartesi akşamı saat 19.00’da Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’ndaki maçın hakemi Turgay Misk. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473