banner564

FIFA el attı

Rum gazeteleri Kıbrıs Türk futbol Fedrasyonu’nun KOP’a katılması için FIFA’nın çağrı yaptığını yazdı

FIFA el attı
banner598

 Hasan Sertoğlu KOP ile sürdürülen görüşmelerle ilgili FIFA’ya yazdığı mektubun FAS’ta yapılan toplantıda ele alınmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi


Kıbrıs Türk Futbol Fedrasyonu başkanı Hasan Sertoğlu KOP ile sürdürülen görüşmelerle ilgili FIFA’ya yazdığı mektubun FAS’ta yapılan toplantıda ele alınmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Mutluluk verici
Sertoğlu yayınladığı basın bildirisinde “19 Aralık 2014 tarihinde Fas’ın Marakeş kentinde yapılan FIFA Yönetim Kurulu toplantısında söz konusu mektubun gündeme alınıp karar üretilmesi bizi son derece mutlu etmiştir.
Şöyle ki; FIFA Yönetim Kurulu, Kıbrıs’daki futbol camialarının birleşmesi sürecine katkı koymak amacıyla Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) arasında geçtiğimiz yıl imzalanan düzenlemeyle ilgili olarak KTFF Başkanı’nın ciddi çabalarını takdir edip desteklediğini beyan etmiştir ve bu karar kurul defterine işlenmiştir. Devamında da, süreçle ilgili KOP Başkanı’nın Kıbrıslı Türklerin tüm haklarının verilmesinde bir problem olmadığını söylemesi üzerine Yönetim Kurulu, KTFF’nin KOP’a üyelik başvurusunu yapması yönünde çağrı yapmıştır” dedi.

FIFA’dan çağrı iddiası
Rum gazeteleri ise Kıbrıs Türk futbol Fedrasyonu’nun KOP’a katılması için FIFA’nın çağrı yaptığını yazdı.
Politis gazetesinin spor sayfasında, “FİFA Kıbrıslı Türkleri KOP’a Katılmaya Davet Ediyor” başlığıyla yer alan habere göre, FİFA Yürütme Kurulu’nun, 2013 yılının Kasım ayında Zürih’te imzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesi için gösterilen çabalara tam destek belirttiği ve Kıbrıs Türk tarafını “Kıbrıs Futbol Federasyonu”na (KOP) katılım başvurusu yapmaya çağırdığı ifade edildi.

Fas’taki toplantıda  Kutsokumnis yeraldı
Haberinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun geçtiğimiz günlerde FİFA Başkanına mektup gönderdiğini de anımsatan gazete, FİFA Yürütme Kurulu’nun Fas’taki toplantısında, KOP Başkanı Kostakis Kutsokumnis’in de yer aldığını kaydetti.

Kutsokumnis’e arabuluculuk görevi
Gazeteye göre, İsrail ile Filistin’in aralarındaki önemli problemleri aşması ve futbol aşamasında işbirliğinde bulunmaları için FİFA başkanı tarafından arabulucu olarak tayin edilen KOP Başkanı Kutsokumnis’in, toplantıda, İsrail ile Filistin arasında futbol konusundaki ciddi anlaşmazlıkların çözümlenmesinde kaydedilen ilerlemeye atıfta bulunduğu belirtildi.
Haber, Haravgi’de “FİFA Kıbrıs Türk Federasyonu’na Pas Verdi”, Fileleftheros’da ise “FİFA Kıbrıslı Türkleri KOP’a Katılım Başvurusu Yapmaya Çağırdı” başlıklarıyla yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473