banner564

Gerginlik artıyor

Hasan Sertoğlu, Spor Bakanlığı ve Spor Dairesine yönelik çok sert açıklamalarda bulundu

Gerginlik artıyor
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun önceki gün yayınladığı basın bildirisine tepki göstererek açıklamanın maksatlı  ve planlı olarak yapıldığını belirterek bunun nedeninin de 5 Kasım’da Zürihte atılan imza olduğunu kaydetti.

9 milyon kime nasıl veriliyor?
Sertoğlu Futbola verilen yıllık 9 milyon liranın nasıl ve  kime verildiğini sorarak “9 milyonun kaç parasının direkt futbola, kaç parasının seçim rüşveti olarak, geriye kalan paraların naylon faturalarla mı, yoksa gerçek faturalarla mı verildiği ihtiyaca göre mi parti rozetine göre mi dağıtıldığı herkesin bilme hakkı var” dedi. 

Paralar siyasi amaç için dağıtılıyor
Sertoğlu yapılan harcamaların herkes tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak “bunların en kısa sürede açıklanmasını talep ediyoruz ancak global olarak değil fatura fatura açıklansın ki herkes gerçeği görsün, görsün ki bu memleketin parası futbol kullanılarak nasıl har vurup harman savruluyor. Bu memleketin parası nasıl siyasi amaçlar için dağıtılıyor” dedi. .

Diğer federasyonlara da daha fazla verilmesi lazım
Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu diğer spor federasyonlarına da daha fazla para verilmesi gerektiğini söyleyerek bunun kavgasını vermeye de hazır olduklarını vurguladı. 

Nedeni Zürih’te atılan imza
Hasan Sertoğlu bu açıklamanın neden yapıldığını çok iyi bildiklerini belirterek “5 Kasım’da Zürih’te atılan imzadan sonra hep ayni çevreler bize ve kulüplerimize saldırmaya devam ediyor. “Neden siz bizi dinlemediniz? bizde sizin burnunuzu sürteceğiz” mantığıyla hareket ediliyor” dedi.

Başbakan nerede
“Bu kadar basit bu tavırlar sergilenirken ben sormak isterim, memleketin Başbakanı ve parlamentoda en fazla milletvekiline sahip partisi ne yapıyor” diye soran Sertoğlu 5 Kasım sürecinde kendilerine en fazla destek verenlerin başında Başbakan ve partisinin geldiğini vurguladı. 

Futbolu kimse bitiremez
Hasan Sertoğlu ülkede gençliğinin çok ciddi bir oranına spor yaptıran yıllık bütçesi 30 milyon TL üzerinde olan futbolu kisenin bitiremeyeceğini söyleyerek buna kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizdi.


Ülke gençliğine hizmet etmekteyiz
Sertoğlu yaptığı açıklamada “özerk yapısı ile 8000 üzerinde futbolcusu bulunan 100 üzerinde kayıtlı kulübü bulunan yüzlerce hakem yüzlerce antrenörü bünyesinde bulunduran  her yıl düzenli olarak liglerini organize eden bir Federasyon olarak ülke gençliğine hizmet etmekteyiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473