banner564

Görkemli açılış

Üner Berkalp’in adının verildiği ışıklandırılan ve tartan pist yapılan stat törenle hizmete girdi

Görkemli açılış
banner598
Güzelyurt Zafer Stadı, ışıklandırma ve tartan pist eklenerek; Kıbrıs Türk futbolunun duayenlerinden, öğretmen, teknik direktör Üner Berkalp’ın adı verilerek ve büstü dikilerek açıldı.
Dün akşam açılışı yapılan Üner Berkalp Stadı, Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndan sonra ikinci tartan piste sahip stadyum oldu.

Berkalp: Onur duyduk
Üner Berkalp’i kaybedeli 2 yıl olduğunu anlatan Dr. Ayten Berkalp, kardeşini “Onsuzluğu ve acımızı kısmen bastırsak da ailece onu çok özlüyoruz” sözleriyle andı.
Üner Berkalp adının stada verilmesi ve büstünün dikilmesinin acılarına yeni bir merhem olduğunu dile getiren Berklap, onur duyduklarını söyledi.
Gösterilen bu vefa örneğinden ötürü başta Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Dr. Berkalp, “Üner’le birlikte, tüm yitirdiğimiz değerlere, KKTC ve Türkiye’deki tüm şehitlere rahmet dilerim” dedi.

Sertoğlu: 2016-2017 spor yatırımları konusunda rekor olacak
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, projenin ülke geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
Berkalp adının stada verilmesinin tüm Güzelyurt halkının üzerinde uzlaştığı bir konu olduğunu anlatan Sertoğlu, futbola yapılan tüm yatırımların kendilerine keyif verdiğini söyledi.
Spor alanında yatırımların devam ettiğini söyleyen Sertoğlu, “2016-2017 spor yatırımları konusunda bir rekor olacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Kanbay: Gençlerin geleceği için önemli
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, bu spor tesisinin gençlerin daha sağlıklı bir yaşama, daha güçlü bir geleceğe ulaşması; kötü alışkanlıklardan uzak durarak daha faydalı işlere yönelmesi;
KKTC’nin spor alanında tanınması ve spor faaliyetlerinin güçlenmesi açısından önemli olduğunu anlattı.

Özgürgün: Berkalp ailesinin Kıbrıs Türk halkına hizmetlerini unutmak mümkün değil
Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, bu gibi tesislerin çocukların geleceği açısından önemine değindi. Stadın Atatürk Spor Salonu sonrası ilk tartan piste sahip olduğunu dile getiren Özgürgün, bu açıdan stadın atletizm sporu için de önemli olduğuna işaret etti.
Güzelyurt’un atletizm alanında en başarılı gençlerin çıktığı bölge olduğunu ifade eden Özgürgün, bu noktadan sonra Güzelyurt’un atletizmin kalbi olmaya aday olduğunu anlattı.
Çalışmaların 3 aylık bir sürede tamamlandığını anlatan Özgürgün, katkı koyan herkese teşekkür etti.
Berkalp ailesi adına Özgürgün’e plaket ve çiçek takdiminden sonra büstün açılışı gerçekleştirildi. Tartan pistin de açılışının yapıldığı etkinlik kapsamında düzenlenen sembolik atletizm yarışının startını Başbakan Hüseyin Özgürgün verdi. Yarışmanın ardından Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu arasında derbi maçı da oynandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 05:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473