banner564

Guardiola'dan radikal öneri

İspanyol çalıştırıcı, futbolda üçten fazla oyuncu değişikliğinin devreye sokulması için FIFA'ya çağrıda bulundu

Guardiola'dan radikal öneri
banner598
Pep Guardiola, oyuncu değişikliği sayısının artması gerektiğini düşünüyor. Manchester City menajerine göre; değişiklik sayısı artarsa; oyunun kalitesi de artar.
Manchester City Menajeri Pep Guardiola, futbola yeni bir soluk katabilecek sıra dışı bir öneriyi gündeme getirdi. Başarılı çalıştırıcı, futbolda üçten fazla oyuncu değişikliğinin devreye sokulması için FIFA'ya çağrıda bulundu.
Futbolcuların yoğun maç takvimi nedeniyle tükenmişlik sendromuyla karşı karşıya kalma tehlikesi yaşadıklarını dile getiren Guardiola, buna bir çözüm üretilmesi görüşünü savundu. City menajeri, futbolcuların sezon içerisinde çok fazla maç yapması nedeniyle oyunun kalitesinin düştüğüne vurgu yaparken, "Oyuncu değişikliği sayısını 3'ten 5 ya da 6'ya çıkarırsak, daha fazla futbolcu takıma entegre olur. Böylece teknik direktörler de
maçlarda daha farklı taktikler kullanabilir. Bu da oyunun kalitesine yansır" değerlendirmesinde bulundu.
Futbolcuları fikstürün yoğunluğundan kurtarmaları gerektiğine dikkat çeken Guardiola, oyuncu değişikliği sayısının artması halinde sakatlıkların azalacağını ve maç sonuçlarının önceden tahmin edilmesinin daha zor olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474