banner564

Güney’de şike krizi

Simerini Gazetesi, futboldaki şike iddiaları konusunda polisin tutuklamalar yapabileceğini yazdı

Güney’de şike krizi
banner598
Rum hakem Marios Panayis’in, futboldaki şike iddiaları konusunda polise verdiği ifadeler üzerine, konuyu araştıran soruşturma memurlarının, önümüzdeki saatlerde “Kıbrıs Futbol Federasyonu” (KOP) ofislerine girmelerinin beklendiği haber verildi.
“Top Şimdi de KOP’un Sahasına Giriyor” başlığıyla manşete taşıdığı haberinde, soruşturma memurlarının bilgisayarları ve diğer şeyleri kontrol edeceklerini yazan Simerini Gazetesi, arama emri çıkarılacağını ve bunu bazı tutuklamaların izlemesinin ihtimal dahilinde olduğunu yazdı.

Belgeler var
Panayis’in dün de ifade vermeye devam ettiğini ve soruşturma memurlarına büyük bir dosya verdiğini kaydeden gazete, bu dosya içerisinde KOP’ta meydana gelen ekonomik skandallar ve çeşitli banka hesaplarına aktarılan paralardan söz eden belgeler bulunduğunu aktardı.

KOP’u hiçbir makam kontrol edemez
KOP’un finansal durumunun, UEFA’nın ilgili tüzüğü uyarınca, hiçbir makam tarafından kontrol edilemeyeceğini ifade eden gazete, Panayis’in polise, şüpheli para aktarımlarıyla ilgili olarak, belgeler ve elektronik mesajlar sunduğundan bahsedildiğini kaydetti.

Önemli isimler var
Panayis’in siyaset ve spor alanından önemli isimler vermesine bağlı olarak, soruşturmanın etkilenmemesi ve delillerin kaybolmaması için, bilgilerin karartılmasına emredildiğini ifade eden gazete,  KOP Genel Kurulu toplantısı yapılacağını da belirtti.

Yönetim istifa edebilir
Haberde, Genel Kurul’da önemli gelişmeler yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğunu, çünkü futbol kulüplerinin KOP yönetiminin istifasını istemeye hazırlandıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473