banner564

Haftanın takımı Girne Adidas

Girne Satranç Derneği tarafından organize edilen satranç turnuvasında beşinci tur önceki gün oynandı.

Haftanın takımı Girne Adidas
banner598
Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi'nin  Müdürü Gökhan Şengör, turnuva öncesi yaptığı kısa konuşmada satrancın önemine değinerek “Satranç oynarken ikinci, üçüncü ve sonraki hamleleri düşünmek zorundasınız. Bu size ilerisini düşünme alışkanlığını kazandırır” dedi. 
Satranç Eğitim Merkezi Başkanı Suat Nailer turnuva öncesi yaptığı kısa konuşmada  kırk yıllık satranç arkadaşı olarak tanımladığı Gökhan Şengör’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti  belirtti. Kıbrıs Türk toplumu için çok önemli olan arşivi çok iyi yönettiği  için; araştırmacılara yardımcı olduğu için ve  Milli Arşivi dünya standartlarının üstünde bir yapıya kavuşturduğu  için Gökhan Şengör’ü tebrik etti. Gökhan Şengör’ün sembolik de olsa ilk hamleyi yapması ile beşinci tur başladı.
Çok çekişmeli  maçların oynandığı  beşinci turda Girne Adidas  Satranç Takımı rakibi Dimes  Satranç Takımı’nı 4 puan farkla yenerek haftanın en başarılı takımı oldu. Haftanın takımı Girne Adidas  Satranç Takımı 22.5 puana ulaşarak sıralamada dördüncülüğe yükseldi. Liderle puan  farkını üçe düşürdü.
4. Turda liderliğe yükselen Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı 5. Turda da rakibini üç farkla yenerek liderliğini devam ettirdi. Turnuvanın en iddialı takımlarından biri olan BSW Computer Satranç Takımı lider karşısına  yenilince sıralamada  iki sıra birden geriledi. Girne Deniz Plaza Satranç Takımı  rakinini  üç puan farkla yenerek bir puan farkla  liderin en yakın takipçisi olmaya devam etti.
Tecrübeli  satranççı  Doğan Sahir’in Emekli Subaylar Derneği  Satranç Takımı’nda takım kaptanlığı yapması ile toparlanan takım  her zamankinden daha iyi sonuç  almasına rağmen turnuvanın güçlü takımı Schindler Satranç Takımı’na bir puan farkla yenildi. Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı ile Dimes Satranç Takımı bu hafta da yeterli puanı almakta zorlanan takımlar oldular.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473