banner564

Hakemlerimiz lige hazır

KTFF Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen 2015-2016 Sezonu Kış Semineri bugün tamamlanıyor

Hakemlerimiz lige hazır
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Merkez Hakem Kurulu tarafından organize edilen Hakem Ara Semineri bugün tamamlanacak.
20-22 Ocak 2016 tarihleri arasında, Karaoğlanoğlu’ndaki TOPSET Otel’de gerçekleştirilen seminerde MHK üyeleri, hakemlerimizin ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlıyor.
Hakemlere futboldaki avantalar, disiplin, elle oynamalar, hatırlatmalar, iletişim, işbirliği ve itirazlar anlatıldı. Görüntülü olarak verilen birçok pozisyonla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. 

Pozisyonlarla görüntülerle anlatıldı
Birinci gün sezonun ilk devresinin kliplerle değerlendirilmesi yapıldı. Bu değerlendirmeleri Eğitim ve Planlama’dan sorumlu Derviş Atakan ve Arif Sunusi yaptı.
İkinci gün iki aşamalı olarak eğitim gerçekleştirildi. Öğlenden önce TFF MHK Üyesi Zafer Demir maçlarda yaşanan pozisyonlarla ilgili video test görüntüleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.     Daha sonra eğitim ve planlamadan sorumlu Derviş Atakan’ın görüntülerle ilgili sunumunda elle oynamalar ve disiplin çizgisi konuları işlendi. Hakemlerin anlatılanları dikkatli bir şekilde dinledikleri de gözden kaçmadı.
Öğle yemeği sonrasında başarılı performans için gerekenler Savaş Tilki ve Mehmet Malek tarafından anlatıldı. Hakemlerin bir maça nasıl hazırlanmaları gerektiğini, maçtan önce nelere dikkat edeceklerini her şeyden önce bu görevi severek yapmalarını anlattılar. Özellikle maç tayinini aldıktan sonra maçı yaşamaları gerektiğini, hakem futbolcu ilişkilerinin çok önemli olduğunu, futbolculara her zaman sevgi ile yaklaşmaları konularında dikkatli olmalarını belirttiler.
Antalya’da yapılan hakem seminerine katılan Mehmet Sezener, seminerle ilgili izlenimlerini anlattı. Mehmet Sezener, futbol oyun kurallarının saha içinde nasıl uygulanması gerektiği, hakem ve oyuncuların giydikleri kıyafetlerle ilgili konulara dikkat çekti.   

20 Temmuz Stadı’nda antrenman
İkinci gün adına son olarak hakemler Girne 20 Temmuz Stadı’nda Savaş Tilki ve Alper Aligüllü nezaretinde sağnak yağmur altında antrenman yaparak günü tamamladılar.

Seminer bugün tamamlanıyor
Bugün gerçekleştirilecek eğitimde itirazlar, oyuncularla iletişim ve beden dili avantaj, işbirliği ve hatırlatmalar konusu görüntülü olarak MHK üyesi ve Eğitim ve Planlama’dan sorumlu Derviş Atakan   tarafından verilecek. Hakemlere talimatlarla ilgili bilgileri MHK Başkanı Sadık Özbilgehan’dan aldıktan sonra seminere son verilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474