banner564

“Hedefi olan takım istiyorum”

Çetinkaya takımının başarılı file bekçisi ve takım kaptanı Hasan Piro, kendisi adına önemli ve istikrarlı bir sezonu geride bıraktığını belirtti

“Hedefi olan takım istiyorum”
banner598
Beyzade ÜNALMIŞ
Geride kalan sezonda Çetinkaya’nın kalesini başarıyla koruyan kaleci Hasan Piro, yılın sporcusu ödülünün de sahibi olmuştu. Kendisini gazetemizde misafir ederken, transferinden, ödülüne, futbolcu sözleşmelerinden, hakem hatalarına kadar, keyifli bir sohbet yapma imkanı bulduk. Ama sohbetin detaylarına geçmeden kendisini bir kez daha tebrik etmek isterim. 26 haftalık lig süresinin tümünde yer alan Piro, iki de kupa maçını doksan dakika oynayıp ligi 28 maçla tamamlamış oldu.

Cihangir maçı hayatımın maçı olacak
Kendisi adına önemli bir sezonu geride bıraktığını hemen hemen her sohbet arasında vurgulayan Hasan Piro, geride kalan sezonda ligin ikinci devresinde Değirmenlik stadında, oynanan Cihangir maçını unutmanın mümkün olmayacağını vurguladı. Cihangir’in o günkü karşılaşmada belli bölümlerde üstün olduğunu belirten Piro, sergilediği performans sonrası alınan galibiyette önemli rol oynamanın o gün için kendisine ayrı bir motivasyon sağladığının da altını çizdi.

İbrahim Reis avantajım
Bu sezonki başarısında İbrahim Reis’in katkısına ve önemine de değinen Hasan Piro, İbrahim Reis ile hemen hergün görüştüğünü, geride kalan sezonda sergilediği performansta Reis’in katkısının büyük olduğunu aktardı. Şu an itibariyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada 3 gün salon çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Hasan Piro, yeni sezon öncesi hazır olmak zorunda olduğunu yineledi.

KOP’u konuşursak, sözleşme de olmalı
Futbolcu sözleşmelerinin önemine de dikkat çeken, Çetinkaya kaptanı Hasan Piro, KOP’la gelinen süreçte görüşmeler devam ederken, sözleşmelerin de ele alınması gerektiğini belirtti. Sözleşmenin bir futbolcunun güvencesi olduğu kadar, kulübünde güvencesi olduğunu belirten Hasan Piro, uygulanması halinde profesyonel olarak mesafe katedilebileceğinin  altıncı çizdi.

Birinci olacağımı hissediyordum
Aldığı birincilik ödülü sonrası, duygularını sorduğumuz başarılı eldiven Hasan Piro, birinci olacağını sezon içindeki başarılı oyunu ve performansı sonrası tahmin ettiğini belirtti. Geride kalan sezonu da aldığı ödül sonrası kısaca değerlendiren başarılı file bekçisi, 26 maçın tümünde görev aldığını, Ozanköy ve MTG takımları ile oynanan iki kupa maçı ile birlikte 28 karşılaşmanın tümünde 90 dakika görev aldığını bunun da kendisi için istikrar adına  son derece önemli olduğunu belirtti.

Kalecilik yetenek işi
Herkes futbolcu olabilir, ancak kaleci olmak için daha fazla çalışma ister mi? sorusuna cevap veren Piro: kaleciliğinin daha fazla yetenek istediğini, merak konusu olduğunu, ve fazlasıyla cesaret isteyen bir mevki olduğunu vurguladı. Kaleciliği doktor mesleğine de benzeten Piro, doktor hata yapması halinde hastanın ölebileceğini, kalecinin ise hata yapması halinde kalesinde gol görebileceğini vurguladı.

Hedefi olan takımda olmak isterim
Yeni sezon öncesi serbest transfer hakkı bulunan başarılı file bekçisinin tercihini nasıl kullanacağı spor kamuoyunda oldukça merak konusu. Sorulan soru üzerine ise Hasan Piro gayet net cevap verirken, tercihini hedefi olan bir takımdan yana kullanmak istediğini, özellikle şampiyonluk hedefleyen takımla birlikte olmanın kendisi adına daha özel olduğunu belirtti. Şu an için her hangi bir takımla görüşmediğini de belirten Hasan Piro, Çetinkaya ile de görüşme yapmadığını 8 Temmuz’da Çetinkaya’nın genel kurulu olacağını, serbest transfer süresinin ise 10 Temmuz’da sona ereceğini belirtti. Serbest transfer hakkını son güne kadar kullanacağına değinen Piro, serbest transfer sürecinin, normal transfer süreci gibi devam etmesinin ise daha uygun olduğunu aktardı.

Hakem saha içerisinde iyi niyetli yaklaşmalı
Geride kalan sezonda yapılan hakem hatalarına değinen Hasan Piro, herkesin hata yaptığı gibi hakemin de hata yapabileceğini belirten Piro, hakemlerin bu noktadaki tek eksiğinin yaklaşım olduğunu hatırlattı. Oyuncu ile saha içerisindeki diyaloglarında saygı ve sevgi konusunda daha hoş görülü olmaları gerektiğini belirten Hasan Piro, bu bağlamda hakemlerin geçen sezon ki performanslarının ortada olduğunu belirtti.

Zeki oldukça meraklı
Türkiye’ye denenmek için eline fırsat geçen genç eldiven Zeki ile ilgili de yorum yapan tecrübeli eldiven, Zeki’nin son derece kaleciliğe meraklı olduğunu, gerek idmanlarda gerekse bireysel çalışmalarda bunu gösterdiğini belirtti. Zeki’nin kullandığı malzemelere de önem verdiğini belirten Hasan Piro, devam emesi halinde önünün açık olduğunu vurguladı.

Favorim Brezilya
Sohbetin sonunda devam eden 2014 Dünya kupası ile ilgili görüşlerini aktaran Hasan Piro, güzel maçlar izlediğini ancak kendisinin favori takımının Brezilya olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473