banner564

İkisi de umutlu

Yalova ve Bağcıl Kulüp başkanları salı ve çarşamba akşamı yapılacak genel kurulda birleşme için yetki isteyecekler

İkisi de umutlu
banner598
Batı bölgesi kulüplerinden Bostancı Bağcıl ile Yalova kulüplerinin birleşme süreci devam ederken iki kulüp başkanı da birleşmeden umutlu.

Güç birliği kaçınılmaz
Bostancı Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim 11 yıldır kulüp başkanlığı yürüttüğünü belirterek birleşmenin artık kaçınılmaz gerekliliğine dikkat çekti. Besim “Gelinen noktada güç birliği yapmak kaçınılmaz oldu” dedi.

Bugünkü şartlar böyle gerektiriyor
Bostancı Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim “Bende Yalova forması giydim. 1986 yılında 
o günkü şartlarla Bağcıl kulübü kuruldu. O günkü şartlar öyle gerekiyordu. Ancak bugün de böyle gerekiyor” dedi.

Tek kişi bile karşı çıkarsa bırakacağım
Hasan Besim 9 Haziran Salı akşamı olağanüstü genel kurula gideceklerini ve birleşme için genel kuruldan yetki isteyeceklerini belirterek “Eğer tek bir kişi bile bu konuya karşı çıkarsa ben başkanlığı o anda bırakacağım” diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Kulübe harcadığım zamanı ve parayı aileme harcamadım
Besim “Bu kadar zamandır kulübün başındayım. 9 yıldır süper ligdeyiz. Kaç kişi bu çarkın nasıl döndüğünü sordu? Bu süreçte ben kulübe harcadığım zamanımı paramı aileme bile harcamadım. Peki neden? Gençlik için bu ülke sporu için” diyerek birleşmenin ilerisi için kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Ülkede spor politikası yok
Yalova kulüp başkanı Tahsin Mertekçi ise ülkede futbol politikasının olmadığına vurgu yaparak aynı bölge içerisindeki iki kulübün güçlerini birleştirerek daha güçlü bir yapı oluşturmasını arzuladıkları için bu yola çıktıklarını anlattı.

İki kulüp demek iki katı masraf demek
Mertekçi, “Aynı köy içerisinde iki kulübün olması demek iki teknik direktör maaşı demektir. 22 çarp iki 44 futbolcu maaşı demektir. Daha fazla lisans parası demektir. Daha az seyirci daha çok masraf demek” diyerek birleştikleri zaman gelirin artacağını giderin ise azalacağını söyledi.

Karşı çıkanlar bu sorumluluğu üstlenmeli
Tahsin Mertekçi, Bostancı Bağcıl başkanı Hasan Besim ile küçüklükten beri arkadaş olduklarını ve iki kulübün taraftarlarının da aynı sosyal olayı paylaştıklarını belirterek “Yalova’da da eğer karşı çıkanlar olursa ve bu birleşme olmazsa bende görevi bırakacağımı söyledim. Karşı çıkanlar bu sorumluluğu üstlenmelidir. Karşı çıkanlar kulübün yönetimini de üstlenmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474