banner564

İzolasyonlar insan haklarına aykırı

Barcelona eski kulüp başkanı Joan Laporta iş için geldiği ülkemizde spor yazarlarıyla buluştu ve önemli açıklamalarda bulundu:

İzolasyonlar insan haklarına aykırı
banner598
Barcelona eski kulüp başkanlarından Joan Laporta iş için geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde spor basınıyla buluştu.
Merit Premium Hotel’de  gerçekleştirilen basın toplantısına Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu da katıldı.

Beni tatmin eden çok şey oldu
Spor Bakanı Serdar Denktaş basın toplantısında yaptığı konuşmada Laporta’nın ülkemize farklı bir temas için geldiğini ancak onunla ülke futbolu konusunda da birçok şeyi konuştuklarını söyleyerek “sizi tatmin eden somut bişey olmayabilir ama beni spor bakanı olarak tatmin eden çok şey var” dedi.

Dosluğumuz ülkeye fayda sağlayacak
Serdar Denktaş “ülkemiz üzerindeki izolasyonların kalkması konusunda bize destek olan bir dostumuz daha oldu” diyerek Laporta ile başlayan dostluğun ülkeye fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Konuştuklarımız FIFA süreciyle ilgili değil
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu ise çok şey konuştuklarını dile getirerek “dostluğumuz devam edecek. Görüşmemiz FIFA süreciyle ilgili değil” dedi.

Ben hala umutluyum
FIFA süreciyle ilgili önümüzdeki pazartesi bir basın toplantısı yapacağını ve gelişmeleri aktaracağını da söyleyen Federasyon başkanı Hasan Sertoğlu “ben FIFA sürecinden hala umutluyum. Kim ne isterse söylesin umudum var” dedi.

İzolasyonlar insan haklarına aykırı
Joan Laporta ise konuşmasında Kuzey Kıbrıs gibi güzel bir ülkede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek ziyaretinde sporu da konuştuklarını ve bundan büyük keyif aldığını söyledi. Laporta “izolasyonlar insan haklarına aykırıdır” diyerek kendilerinin de katalanlar olarak benzer durumda olduklarını söyledi.

Yeniden başkanlığı düşünecek
Laporta bir soru üzerine yeniden Barcelona başkanlığı için “seçim 2016’da. Siyasi, özel, iş ve aile ortamını değerlendirmek lazım. Başkan olduğumda nasıl bir sorumluluk gerektirdiğini bilmiyordum. Ama şimdi biliyorum. Seçime kadar bir karar vereceğim” dedi. 

Dostluk maçı mümkün
Laporta Barcelona’nın KKTC’de dostluk maçı yapmasının mümkün olduğunu belirterek “bunu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu ile Katalan Futbol Federasyonu görüşerek organize edebilir. Bune engel yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474