banner564

Kazananlar avantaj sağlar

Kazananlar avantaj sağlar
banner598

Abdullah ZAİFOĞLU

K-Pet Süper Lig’de 9 hafta geride kalırken son haftada beraberlikle biten maç yoktu. Zirve mücadelesi verecek takımlarla, daha alt sıralarda mücadele edecek takımların puan farkı çok fazla olmasa da belli olmaya başladı.
Bazı takımlarımızın istikrarlı çıkışı devam ederken bazılarının önlenemez düşüşü de devam ediyor.
G.Birliği son maçta aldığı mağlubiyetle namağlup ünvanını kaybetti. Merit Alsancak Yeşilova ve Doğan Türk Birliği’nin son 3 maçı kazanmaları, Baf Ülkü Yurdu’nun son 5 maçtaki 4 galibiyeti, aynı şekilde GAÜ Çetinkaya’nın 5 maçtaki 4 galibiyeti, K.Kaymaklı 4 maç üst üste kazandıktan sonra aldığı mağlubiyet, Binatlı’nın son maçta aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlikle liderlik koltuğuna oturması dikkat çekti.
 Cihangir’in son 5 maçta aldığı 5 mağlubiyetle önlenemeyen düşüşü, Lefke’nin son maçtaki 7 farklı mağlubiyeti, Yalova’nın 4 maç sonra kazanması, Yenicami ve T.Ocağı’nın haftalar sonra kazanması, M. Türk Gücü’nün toparlanamaması, G.Gücü ve Ozanköy’ün hiç istikrar yakalayamamaları ile 9 hafta geride kaldı.
 Liderliğin de sürekli el değiştirmesi ile zirvede çok takımın iddialı olduğunu gösteriyor.  

Mağusa Türk Gücü-K.Kaymaklı
Ev sahibinin karar maçı 
Lige kötü başlayan ve bir türlü toparlanamayan ev sahibi GAÜ Çetinkaya karşısında aldığı galibiyetle moral bulmuştu. Ancak Merit Alsancak Yeşilova maçını kaybedince tekrar geriye döndü. Güçlü rakibi karşısında kaybedeceği tek puan bile onları ligin ortalarında mücadele edecek bir takım haline getirebilir.
K.Kaymaklı 4 maç üst üste galip gelerek dikkat çekmişti. Ancak kendi evinde aldığı T.Ocağı’na mağlup olurken kötü oynamaları da tekrar eleştirilir hale geldi. Zirve mücadelesinin her zaman içinde olmak isterse bu maçtan puansız ayrılmamalıdır.

Cihangir-Ozanköy
Artık kazanma zamanı 
 İnanılmaz bir düşüş yaşayarak arka arkaya 5 maç kaybeden Cihangir için bu maç artık kazanmaları gereken bir maç. Cezalı ve sakat oyuncularının fazla olması bu maçta canlarını çok yakabilir. Kazanamamaları halinde maç sonunda farklı sesleri de duyabiliriz.
Ozanköy en büyük avantajı olan saha avantajını da kullanamıyor. Kulüp içinde yaşadıkları sorunlar da onlar için hiç de iyi olmadı. Rakiplerinin çok kötü haftalar geçirmesi ve bu maçı çok fazla kazanmak istemeleri onları en büyük dezavantajları olacak. Dikkatli olurlarsa bu durumdan yararlanabilirler.

Yenicami-Y.Boğaiçi 
Zirve için kazanmak zorunda
Yenicami 2 haftadan sonra kazanarak üst sıralara biraz daha yaklaştı. Daha yukarılara çıkmak isterlerse kazanmaları gerekir. Yoksa rakiplerinin kazanması halinde fark daha da açılır ve kapatmaları zor olur. Rakiplerinin deplasmanda hiç mağlup olmadıkları da unutulmamalı.
Y.Boğaziçi kendi evindeki avantajlarını hiç de iyi kullanamadı. Evinde oynadığı son 3 maçta sadece 1 puan alabildiler. Rakipleri kadro olarak daha güçlü. Deplasmanlarda hiç mağlup olmamalarına rağmen bu maçta işleri o maçlardan çok çok daha zor olacak.

G.Birliği-Merit Alsancak Yeşilova 
Tahmini zor bir maç
Son maçta mağlup olarak namağlup ünvanını yitirdi. GAÜ Çetinkaya karşısında rakiplerinin eksiklerinden istediği gibi yararlanamadı. Yakaladığı net pozisyonları değerlendiremeyerek mağlup oldu. Evindeki maçı kazanarak olası liderlik şansını kaçırmak istemiyor. Rakibinin son maçlardaki çıkışını göz ardı etmemeli.
Merit Alsancak Yeşilova aka arkaya aldığı galibiyetlerle dikkat çekiyor. Özellikle yabancı oyuncularının iyi veya kötü günlerinde olmaları maçlardaki kaderlerini belirleyen bir durum. Kazanamazsam kaybetmek de istemiyorum düşüncesi öne çıkabilir. 

G.Gücü-Lefke 
Kaybeden geriye gider
Her iki takım da son haftalarda fazlasıyla eleştirilen takımlar. G.Gücü evinde daha iyi oynasa da kesin kazanır diyeceğimiz bir maç değil. Kadro sıkıntısı onları fazlası ile zora sokuyor. Kendisi gibi sıkıntılı rakibini mağlup ederek biraz daha yukarılara çıkmak isteyecek.
Lefke son maçta aldığı tarihi mağlubiyetin acılarını unutmaya çalışıyor. Yeni bir teknik adamla bu maça çıkacaklar. İyi kadroları olmasına rağmen bu kadar kötü oynamaları tartışılması gereken bir konu. Kaybederlerse çok daha geriye gidebilirler. Kazanmaları bazı sorunları geride bıraksa da aşmaları gerekenler çok daha fazla.

Yalova-Binatlı 
İzlenmesi gereken maçlardan biri
 Haftanın en önemli maçlarından birini oynayacaklar. Yalova cezası nedeniyle yine tarafsız sahada oynayacak. Kendisi için çok önemli olan Y.Boğaziçi maçını kazanarak son sırada kalmanın verdiği psikolojik baskıyı az da olsa atlattılar. Yabancılarının da dönmesiyle çok daha güçlü olarak bu maça çıkacaklar.
 Binatlı istikrarı yakalamanın onları nelere taşıdığını gördüler. Lider olarak bu maça çıkacaklar. Ancak lider olarak maça çıkan takımların neler yaşadıklarını unutmasınlar. Tarafsız sahada oynamaları onlara avantaj sağlayabilir. Lider takımlara karşı takımlar her zaman farklı oynuyorlar. Bu maç da beklemedikleri kadar zor geçebilir.

T.Ocağı-Doğan Türk Birliği 
Sakin olan kazanır
 Bu iki takımın maçları her zaman haftanın değil ligin en zor maçlarından biri olur. T.Ocağı bu haftaya kadar 2 hafta üst üste maç kazanamadı. Son maçta lider karşısında aldığı galibiyetin morali ile bu maça çıkacak. Yine de ne yapacağı belli olmuyor. Her türlü skorla maçı tamamlayabilir.
 Doğan Türk Birliği son haftalarda yakaladığı çıkışla lider takımlarla arasındaki puan farkını 1’e indirdi. Kazanması halinde rakiplerinin de kaybedebileceği puanlarla lider de olabilir. Ezeli rakibi ile oynayacağı maçın nasıl sonuçlanacağını kendileri belirleyebilir. Her zaman stresli geçen maçta sakin olup hakemlerle oynamazlarsa kazanabilirler.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473