banner564

Lua Lua: Efsane olmaya geldim

Merit Alsancak Yeşilova’nın transfer ettiği yıldız oyuncu dün Diyalog Gazetesi’ne özel röportaj verdi

 Lua Lua: Efsane olmaya geldim
banner598
Hamit SAKALLI
K-PET 1.Lig'den şampiyon olarak K-PET Süper Lig'e yükselen Merit Alsancak Yeşilova yeni sezon için güçlü bir kadro oluşturma hedefinde flaş transferlere imza atıyor.  Alsancak Yeşilova, Demokratik Kongolu  dünyaca ünlü forvet Lomana Lua Lua'yı adamıza getirdi. Kariyerinde Premier Lig gibi önemli liglerde forma giymiş olan Lua Lua, Diyalog’un spor yazarlarından Hamit Sakallı'yla özel bir röportaj gerçekleştirdi. Lua Lua açıklamalarında futbolumuzda efsane olmaya geldiğini söyledi.

Yeniden sahalara dönmek heyecan verici
Lua Lua, dünyanın her yerinde futbol oynadığını, futbolun kendisi için bir tutku olduğunu ve yeniden sahalara geri dönecek olmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek sezonun ilk maçını iple çektiğini söyledi. Lua Lua, kariyerinde belki de dünyanın en iyi ligi olan Premier Lig dahil birçok önemli ligde ve takımda forma giydiğini vurgulayarak Alsancak Yeşilova'nın ortaya koyduğu projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Lua Lua, futbol dünyasında önemli bir kariyeri ve ismi olduğunu belirterek bu ismine ve unvanına yakışır  bir futbol sergileyeceğini ve Alsancak Yeşilova'ya para alıp oturmaya gelmediğini ifade etti.

Başkan Redif Nurel ve menajerim Tekin Birinci'ye teşekkür ediyorum
Lua Lua,  ülkemizde olmanın kendisine mutluluk verdiğini ve burada olmasına vesile olan menajeri Tekin Birinci ile Alsancak Yeşilova başkanı Redif Nurel'e teşekkür ettiğini ifade etti. Lua Lua, Tekin Birinci'nin kendisine eğer Kıbrıs'a gelirse burada kendisinin ve ailesinin mutlu olacağını ve güzel bir hayat yaşayabileceğini söylediğini belirtti. Lua Lua, Alsancak Yeşilova başkanı Redif Nurel'in de ortaya koyduğu projeyi beğendiğini, kendisinin futbola olan tutkusunu ve hırsını Redif Nurel'de de görünce Kıbrıs'a gelip tarih yazmaya karar verdiğini sözlerine ekledi. Lua Lua, kendisini Merit Alsancak Yeşilova ailesine katan Redif Nurel'e bir kez daha teşekkür etti. Lua Lua, K.K.T.C.'deki futbolun daha bilinir olmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak istediğini de vurguladı.

Taraftarlarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız var
Lua Lua, Merit Alsancak Yeşilova taraftarlarına da selamlarına ileterek onlara her maç stada gelip kendilerini desteklemelerini söyledi. Lua Lua, “Her takımın taraftarına ihtiyacı olduğunu ve futbolcunun yorgun düştüğü bir anda bile taraftarın desteğiyle enerji dolduğunu belirtti ve futbolda başarının sırrının başkandan taraftarına bir aile olmayı becerebilmektir” dedi. 

Kongo milli takımında oynamak en önemli başarımdı
Lua Lua, futbol hayatında unutamadığı en önemli anın Kongo Milli Takımında oynamaya başladığı dönem olduğunu ifade etti. Lua Lua, babasının da futbolcu olduğunu ve hep milli takımda oynamayı istediğini ancak bunu başaramadığını belirterek milli takımda oynamanın kendisi için çok özel olduğunu vurguladı. Lua Lua,bunun yanı sıra 12 yıl formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Kongo Milli Takımında kazandıkları başarılarla zorlu bir hayat yaşayan Kongo halkının yüzüne bir gülümseme bırakabilmenin kendisi için tüm kupalardan daha değerli olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474