banner564

Pogba için Juventus'a soruşturma

Fransız oyuncunun transferinde üçüncü taraflara yapılan ödemeler sebebiyle mayıs ayında disiplin soruşturması açan FIFA yavaş yavaş karar aşamasına geliyor

Pogba için Juventus'a soruşturma
banner598
FIFA, geçen yaz Juventus'tan Manchester United'a tarihin en pahalı ismi unvanıyla giden Paul Pogba'nın rekor transferi için İtalyan ekibine soruşturma açtı.
Paul Pogba transferinde üçüncü taraflara yapılan ödemeler sebebiyle mayıs ayında disiplin soruşturması açan FIFA yavaş yavaş karar aşamasına geliyor.
Bonservisi için 89.3 milyon Sterlin ödenen Fransız orta sahanın transferinde büyük rol oynayan menajeri Mino Raiola'nın da iki kulüpten 41.3 milyon Euro aracılık ücreti aldığı yönündeki iddialar üzerine disiplin soruşturması kararı alan FIFA, Manchester United'ın işlemlerini inceledikten sonra İngiliz ekibi hakkında dosya açmama kararı aldı.
Bir FIFA yetkilisi ESPN'e yaptığı açıklamada, ''Juventus için disiplin soruşturması açıldığını kabul edebilirim. Şu an devam eden süreç hakkında daha fazla yorum yapamayız. Ancak Manchester United hakkında açılan bir soruşturma yok'' diyerek iddiaları doğruladı.
FIFA'nın hassasiyet gösterdiği ve sert yaptırımlarla engellemeye çalıştığı transferlerde rol oynayan üçüncü taraflara yapılan ödemeler hakkında geçtiğimiz günlerde Financial Times'a konuşan İtalyan menajer Mino Raiola, ''Oyuncunun hakkına sahip olan tek taraf Juventus değil. Pogba transferi için Juventus'tan 27 milyon Euro mu kazanmışım? Bunun doğru olduğunu söyleyemem'' diyerek kendini savundu.
FIFA'nın açtığı soruşturmada Juventus'un transfer prosedürlerine uymadığı sonucuna varılırsa, Serie A ekibinin transfer yasağı alması gündeme gelebilir.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473