banner564

Potada “iletişim” krizi

Koopspor bu akşam oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına kendilerine geç haber verildiği gerekçesiyle çıkmama kararı aldı

Potada “iletişim” krizi
banner598
Basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası bu akşam Yakın Doğu Üniversitesi ile Mağusa Gelişim Akademisi arasında oynanacak.
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan geçtiğimiz sezonun en büyük kupasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da izleyerek kupayı kazanana takdim edecek. Saat 19.00’da Yakın Doğu Üniversitesi ile Mağusa Gelişim Akademisi arasında Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak ve maç BRT 1 HD’den naklen yayınlanacak.
 
Geç bildirildiği için oynamayacak
2015-2016 sezonu şampiyonu Koopspor, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına iki yabancısı yurt dışında olması ve kendilerine federasyondan geç bildirim yapıldığını belirterek oynamama kararı aldı
Basketbol Federasyonu tarafından 26 Aralık’ta iki takıma da yaptığı bildirime rağmen Koopspor yabancı oyuncusu Boljkovac’ın Sırbistan’da olduğunu ve ABD’li oyuncusunun da Litvanya’ya gittiği ileri sürerek maçın ertelenmesini istedi.
Koopspor’un, hem Cumhurbaşkanlığı’na hem de Basketbol Federasyonu’na yaptığı maçın ertelenmesi talebi görüşüldü.
Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu dün öğleden sonra bir araya gelerek konuyu görüştüler. Hüdaoğlu konun kendileri ile ilgili olmadığını ve Basketbol Federasyonu’nun kararı olduğunu Nasıroğlu’na söyledi.

Güven: Geç haber verildi
Koopspor antrenörü Emrah Güven maçın oynanacağının kendilerine maçtan sadece 7 gün önce 28 Aralık tarihinde bildirildiğini ve bu tarihte de yabancı oyuncuların yeni yıl nedeniyle ülkelerine gitmek için uçak biletlerinin de alınmış olduğunu söyledi.

Erteleme talep ettik
Emrah Güven Basketbol Federasyonu’ndan maçın ertelenmesi için talepte bulunduklarını kaydederek maçın neden ertelenmediğini de anlamadıklarını kaydetti.

Koopspor’un yerine MGA oynayacak
Konu ile ilgili olarak Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün akşam toplandı.
Ertuğ Nasıroğlu başkanlığında toplanan yönetim kurulunda Koopspor’un yerine Mağusa Gelişim Akademisi’nin oynamasına karar verildi.
Karar Federasyon yöneticisi ve Basketbol Federasyonu Hukuk Danışmanı Özlem Bendaşan’ın görüşleri doğrultusunda alındı.
Bu arada Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Kupası’na çıkmayacağını açıklayan Koopspor’u da Ceza Kurulu’na sevk etmeye hazırlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473