banner564

Sabrettik! Başardık

Tarihinde ilk kez birinci lige adını yazdıran Karşıyaka, günün sonunda gelen başarıyı uzun süreli birlikteliğe bağlıyor

Sabrettik! Başardık
banner598
Beyzade ÜNALMIŞ

K-Pet İkinci Lig’de Girne Halk Evi ve Baf Ülkü Yurdu’ndan sonra adını play-off sonrası birinci lige yazdıran Karşıyaka’da bugünlere gelmelerinde ki en büyük nedenin sabır olduğu vurgulanıyor. Kulüp Başkanı Yusuf Gagari, Teknik Direktör Yusuf Tek ve Takım Kaptanı Olgun Dodak, geride kalan anlamlı sezonu gazetemiz spor servisi ile paylaşarak değerlendirmede bulundular.

Gagari: Gel gitleri çok yaşadık
Karşıyaka Kulüp Başkanı Yusuf Gagari yaptığı değerlendirmede ligin genelinde takım olarak inişli çıkışlı bir sezon geçirdiklerini belirtti. Takımın sezon başından itibaren sürekli zirveye oynadığını, ikincilik koltuğuna oturmalarına rağmen, sürekli gel git yaşadıklarını belirtti. Çanakkale deplasmanında aldıkları mağlubiyet sonrası kısa süreli bir düşüş yaşadıklarını aktaran Gagari, sonrasında ise play-off serisinde adlarını birinci lige yazdırdıklarını vurguladı. Futbolda şansa ihtiyaç duyulduğunu gerçek anlamda geride kalan sezonda gördüklerini de belirten Yusuf Gagari, anneler gününde ise takımın tarihinde ilk kez birinci lige adını yazdırdığını anımsattı.

Çok iyi bir yönetime sahibiz
Takımın Teknik Adamı olan Yusuf Tek’in Karşıyaka adına önemli bir isim olduğunu belirten Yusuf Gagari, 9 yıl gibi uzun bir süre Yusuf Hoca’nın takım için çalıştığını bu nedenle gelen başarıda hocanın takıma katkısını göz ardı etmenin mümkün olmadığını belirtti. Karşıyaka yönetiminin çok iyi isimlerden oluştuğunu da belirten Başkan Yusuf Gagari, iyi isimlerden ve iyi niyetli şahıslardan oluşan yönetiminde günün sonunda elde edilen başarıda katkısının fazla olduğunu vurguladı. Tüm bunlar yanında dıştan destek veren kişi sayısının da oldukça fazla olduğunu hatırlatan Karşıyaka Kulüp Başkanı Yusuf Gagari, sezon başı yaptıkları tüm planlamaların sezon sonunda tuttuğunu belirtti.

Hoca ile devam edeceğiz
Yeni sezonda yine takımın mevcut isim olan Yusuf Tek’e emanet edileceğini belirten Başkan Yusuf Gagari, Yusuf Tek’in artık takımın bir demirbaşı olduğunu vurguladı. Ağustos ayında genel kurul yapacaklarını hatırlatan Gagari, bunun öncesinde ise hoca ile masaya oturup yeni sezonun planlamasını yapacaklarını belirtti. Takıma transferin şart olduğunu da belirten başkan Yusuf Gagari, iyi bir planlama sonrası zor geçmeye aday birinci lig adına yeni sezonun hazırlıklarına erken başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Tek: Hedefe ulaştık
Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Tek ise yaptığı değerlendirmede sezon başı koydukları hedefe ligin sonunda ulaşmanın sevindirici olduğunu belirtti. Sezon başı direk çıkmayı hedef koymadıklarını ancak lig içinde, direk çıkma konumuna geldiklerini belirten Yusuf Tek, günün sonunda ise play-off oynayarak birinci lige yükseldiklerini vurguladı. Sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi yanında, lige iyi bir giriş yaptıklarını da vurgulayan Yusuf Tek, takımın genç oyunculardan kurulu olmasından dolayı ise belli dönemlerde sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Kendi sahalarında iyi bir karneye sahip olduklarını, deplasmanda ise bunun hiç iç açıcı olmadığını hatırlatan Tek, takımda lider konumda oyuncu olmayışının ise bunlara neden olduğunu vurguladı.
Play-off süreci zor geçti
Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Tek play-off süreci ile ilgili olarak verdiği demeçte, üç maçlık periyodun kendileri adına oldukça zor geçtiğini belirtti. Seriye Doğancı mağlubiyetiyle başladıklarını belirten Yusuf Tek, sonrasında ise Türkmenköy galibiyetinin ardından Çanakkale maçı ile oynadıkları final sonrası önemli bir tarihe tanıklık ettiklerini belirtti. Türkmenköy karşısında uzun süre mağlup götürdükleri karşılaşmayı son on beş dakikada aldıklarını belirten başarılı çalıştırıcı, o maçın ardından ise bir üst lige çıkacaklarına herkesin inandığını vurguladı. Birinci lig için çalışmaların başladığını da aktaran Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Tek birinci ligin önümüzdeki sezon oldukça zor geçeceğini sözlerine ekledi.

Dodak: Kırılgan bir yapımız var
Karşıyaka’nın genç takım kaptanı Olgun Dodak ise yaptığı değerlendirmede, sezon başı geçirdikleri iyi hazırlık dönemi sonrası geldikleri noktanın önemine dikkat çekti. Sezon başı camia olarak işin zorluğunun bilincinde olduklarını belirten Olgun Dodak, günün sonunda ise play-off sonrası en az şampiyonluk kadar değerli bir olaya imza attıklarını belirtti. Genç oyuncu grubundan kurulu takımın kırılgan bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Dodak, bununda sıkıntılarını geride kalan sezonda özellikle deplasman maçlarında fazlasıyla yaşadıklarını belirtti. Günün sonunda iyi ve anlamlı bir tarihi gerçekleştirdiklerini belirten Olgun Dodak, takımda genç oyuncu grubunun fazla oluşunun ise mücadele anlamında bu sezon faydalı olduğunu belirtti.

Baf Ülkü Yurdu ve Doğan Türk Birliği
Geride kalan sezonla ilgili olarak aklında kalan önemli maçları belirten kaptan Dodak, özellikle ligde oynanan Baf Ülkü Yurdu ile kupa birinci turundaki Doğan Türk Birliği karşılaşmalarının unutulmasının zor olduğunu belirtti. Özellikle Baf Ülkü Yurdu maçının her yönüyle güzel olduğuna dikkat çeken Dodak, lig genelinde takımın kırılgan yapısında dolayı çoğu maçı çok ucuz kaybettiklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474