banner564

Söylemler lafta kalmayacak

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret eden, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonların kalkacağına inanç belirtti:

Söylemler lafta kalmayacak
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve aralarında Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu ve futbolculardan Selçuk Şahin'in de yer aldığı bir heyeti kabul etti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Türkiye’deki takımlara yönelik sevginin KKTC’de yerleşmiş bir sevgi olduğunu söyledi.
Spor alanında ambargo uygulanmasına bir anlam verilmesinin mümkün olmadığını belirten Eroğlu,”İnşallah sizlerin de gayretiyle; kültürel etkinliklerdeki ambargoların kalkması, bence bir insanlık ayıbının kalkması anlamına gelecektir” dedi.

Kıbrıs Türkü ile hiçbir zaman ayrı düşmedik
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise konuşmasında Kıbrıs Türkü ile Türkiye halkını hiçbir zaman ayrı düşünmediklerini ve her alanda Kıbrıslı Türklerle aynı düşüncede olduklarını ifade etti.

Söylemler lafta kalıyor
Tüm uluslararası spor federasyonlarında dostluk, kardeşlik, barış sloganlarının kullanıldığını ancak bunların lafta kaldığını ifade eden Yıldırım, “Maalesef bu söylemler hep lafta, FIFA ve UEFA’da bunu geliştirecek veya yeni bir ortam sağlayacak duruş yok maalesef’” dedi.

Üzerimize ne düşerse yaparız
Dünyanın her yerinde değişim yaşanmakta olduğunu bu nedenle izolasyonların da kalkacağına inandığını söyleyen Yıldırım, “Bize düşen bir şey olursa yaparız. Ne olursa hepsine katılırız” dedi.
Yıldırım ayrıca, KKTC’de Fenerbahçe Evi ile bir üniversite kurmak istediklerini de belirtti.
Görüşmenin sonunda Yıldırım, Eroğlu’na Cumhurbaşkanı’nın isminin yazılı olduğu bir forma ve Fenerbahçe ambleminin yer aldığı bir plaket hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473