banner564

Süre dolmak üzere

Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, BAL Ligi sorunu ve Kulüplere yapılan devlet katkısının artırılması yönünde verdikleri sürenin dolmak üzere olduğunu söyledi

Süre dolmak üzere
banner598
Futbol Kulüpler Birliği’nin 16 Ocak’ta yaptığı Genel Kurul sonunda anlaşmaya varılan 2 maddenin Hükümet kanadına iletilmesinin üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen sonuç alınamadı.
10 Şubat Salı gününe kadar olumlu yönede bir gelişme olmaması durumunda yeniden Genel Kurulu toplayıp bu kez caydırıcı eylemler yapacaklarını söyleyen Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, BAL Ligi sorunu ve Kulüplere yapılan devlet katkısının artırılması yönünde verdikleri sürenin dolmak üzere olduğunu ve önceki gün Spor Bakanı Serdar Denktaş ile bir araya geldiklerini, Denktaş’ın kendilerine 1-2 gün içinde sorunun çözüleceğini söylediğini kaydetti.
Kulüplerin artık beklemeye sabrı kalmadığını da söyleyen Bıçaklı, Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın Türkiye Spor Bakanı ile yaptığı görüşme sonrasında BAL Ligi ile ilgili sorunun ortadan kalkacağını kendilerine söylediğini kaydetti.
Sadece BAL Ligi sorununun çözülmesi ile konunun kapanmayacağını da söyleyen Arslan Bıçaklı, hükümetin, kulüplere yaptığı maddi katkının kabul edilir bir noktaya geleceği zamana kadar mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Akıl vermesinler
Türkiye Amatör Kulüpler Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez’in, “KKTC’deki sorun ancak futbolculara sözleşme yapılmakla ortadan kalkar” açıklamasına atıfta bulunan Arslan Bıçaklı, bunu düşünecek kadar akılları olduğunu, bu tarz açıklamalar yerine iki Federasyon’un işbirliği yaparak bu sorunun çözülebileceğini söyledi.
TFF’nin FIFA ve UEFA’ya üye olmasından dolayı Türkiye takımlarının ülkemizde maç yapmaya korktuklarını söyleyen Arslan Bıçaklı, “Amatör Kulüpler Konfederasyonu da mı FIFA ve UEFA’ya üyedir de haberimiz yok” dedi.
Gerek Türkiye’deki futbol yöneticilerinin gerekse TC Spor Bakanlığı’nın bu sorunu çözmesinin çok kolay olduğunu da sözlerine ekleyen Arslan Bıçaklı, “Eğer niyet varsa herşey başarılır” dedi.

Kötü komşu mal sahibi yapar
KKTC’yi tek tanıyan ülke durumunda olan Türkiye’nin böylesi bir durumda sessiz kalmasının ve çözüm üretmemesinin yanlış olduğunu söyleyen Bıçaklı, “Bu sorunu bizler çözeriz, hatta UEFA ile FIFA’ya da gideriz ancak bu bazı kesimlerin hoşuna gitmez” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474