banner564

Sürprizlere açık maçlar

Süper Lig’de 9. hafta maçları birçok takımın dengeleri değiştireceği bir hafta olarak görülüyor

Sürprizlere açık maçlar
banner598

Abdullah ZAİFOĞLU

Artık ilk yarının sonları yaklaşırken takımlarımızın hangi hedefler için mücadele edecekleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Her hafta liderin değişebileceği maçlar oynanıyor. Bu da gösteriyor ki her takım her takımı mağlup edebiliyor. Bazı takımlarımız bekledikleri hedeflerden uzaklaşmış olsalar da toparlanıp ligimize renk katacaklarına inanıyoruz.
 Bu hafta oynanacak gece maçı saat 18.00’da, gündüz oynanacak olanlar diğer maçlar ise saat 14.00’da başlayacak.

K.Kaymaklı-T.Ocağı 

Liderin keyfi yerinde 
 K.Kaymaklı sezona iyi başlamasa da son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla liderlik koltuğuna oturdu. Kendi evinde kazanıp çıkışını sürdürmek istiyor. Son maçını kazanan ev sahibi bunu 5 maça çıkarma yolunda maçın da favorisidir. Fakat son hafta liderin neler yaşadığını unutmamalı.
 T.Ocağı son maçı kendi evinde olmak üzere arka arkaya 2 maçı kaybetti. Ayrıca oynadığı son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Kötü bir performans sergileyen T.Ocağı’nın lider karşısında üstelik de deplasmanda ve formda rakibi karşısında işi çok zor. Kaybederse farklı sesler de duyabilirler. 

Binatlı-G.Gücü 

Binatlı fırsatları tepiyor
 Binatlı zirvede daha rahat olma ve lider olabilme şansını kendi evinde oynadığı maçlarda kaybediyor. Kendi evinde kaybettiği puanlar olmasa farklı yerlerde olacaktı. Yine kendi evinde oynayacağı G.Gücü maçında son maçtaki kayıplarını telafi etmek isteyecek. Ancak oynanmamış hiçbir maçın kazanılmayacağını son maçta anladılar.
 G.Gücü evinde oyndığı son maçta Baf Ülkü Yurdu’na beklemediği kadar farklı bir skorla mağlup oldu. İstikrarı yakalayamayan takımlarımızdan biri. Deplasmanda oynayacağı maçta işinin çok zor olduğunu kendisi de biliyor. Kadro sıkıntısını en fazla hisseden takımlardan biri olan G.Gücü, korkmadan oynarsa rakibinden puan alabilir.

Lefke-Baf Ülkü Yurdu 

Bu maçın favorisi yok 
 Lefke son haftalarda bir ileri bir geri gidiyor. Her ne kadar da kendi evinde maç kaybetmese de bu maçı mutlaka kazanır diyemiyoruz. Rakibinin deplasmanlarda daha rahat oynadığını ve son maçta farklı bir deplasman galibiyeti aldığını unutmamalı. Kendi evinde oynama avantajını seyircisi ile birlikte kullanırsa kazanma şansı daha fazla.
 Baf Ülkü Yurdu oynadığı son maçta 3 galibiyet alarak dikkat çeken bir takım. Fakat zaman zaman o kadar kötü oynuyor ki buna kendisi de inanamıyor. Rakibinin kendi sahasında bu haftaya kadar kaybetmediğini ancak her şeyin de bir sonu olduğuna inanırsa buradan istediğini alıp dönebilir. 

Y.Boğaziçi-Yalova 

Ev sahibi yine kayıp istemiyor
 Y.Boğaziçi özellikle kendi rakibi olabilecek takımlardan sadece 1 puan alabildi. Buna karşın zirve iddiası olan takımlardan beklediğinden fazla puanlar aldı. Kendi evinde son sırada yer alan Yalova karşısında yine kayıp istemiyor. Rakibi son sırada yer almasına aldanmamalıdır.
 Yalova haftalar geçtikçe kendi sahasında oynayamamanın onlara neler kaybettirdiğini daha iyi anlıyor. Son 3 maçı kaybederek de bunu ortaya koyuyorlar. Özellikle gol yollarındaki oyuncuların sakat ve cezalı olması onları maçlarda fazlasıyla geriye götürüyor. Alabilecekleri puan veya puanlar ilerleyen haftalar adına moral olacak.

Ozanköy-Yenicami 

Her ikisi de kazanabilir
 Ozanköy kendi sahasında daha iyi sonuçlar alıyor. Yalova ile Lefkoşa’da oynadığı maçı kazanarak bu maç için iyi bir kredi almış oldu. Yenicami’nin golcülerine önlem alır, dafanstaki hatalarını değerlendirirse maçtan istediği puanları alarak ayrılabilir. Yine de kaybedebileceği bir maça çıkacağını da unutmamalı.
 Yenicami son haftaların başarısız takımlarından. Son oynadığı 4 maçtan sadece 1 galibiyet alabilirken 2 maç arka arkaya mağlup oldu. Zirve hedefinden her geçen hafta uzaklaşan Yenicami, bu maçı da kaybederse artık üst sıralar için değil orta sıralarda yer alma mücadelesinde olacak. Özellikle defansta yaptığı hataları yapmazsa kazanma şansı fazla.

Merit Alsancak Yeşilova-Mağusa Türk Gücü 

İkisi de moralli
 Merit Alsancak Yeşilova 2 hafta üst üste kazanarak büyük bir moral kazandı. Bilhassa yabancıları gününde olduğu zaman kazanmaları daha kolay. Kendi evindeki maç beklediğinden zor olacak. Çünkü rakibi de toparlanma yolunda. Ben bu maçı mutlak kazanırım diyemeyeceği bir maç yapacak. Kazanırlarsa çok farklı yerlere çıkabilirler.
 Mağusa Türk Gücü elindeki kadro ile orantılı maçlar oynamıyordu. Kötü sonuçlar sonrasında teknik adam değişikliğine gittiler. Lider GAÜ Çetinkaya ile oynadıkları maçta geriye düşmelerine rağmen kazanmayı bildiler. Kazanırken de zaman zaman iyi oynadılar. Rakiplerinin morali yerinde ve kendi evinde oynayacağını çok iyi değerlendirip çok dikkatli oynamalıdırlar. Maçların oynanmadan kazanılmayacağını en iyi bilen kendileridir. 

Doğan Türk Birliği-Cihangir 

İkisinin de hedefi çok farklı
 Doğan Türk Birliği zaman zaman oynadığı oyun ve aldığı sonuçlara kendisi de inanamıyor. İki maç kazanıyor, iki maç kaybediyor. Böyle olunca da üst sıralara çıkması zor oluyor. Artık bu maçı kazanıp rakiplerinin kaybedebileceği puanlarla zirve mücadelesi vermesi gerekiyor. Kaybederlerse bu hedeflerinden geride kalabilirler.
 Cihangir hiç kimsenin beklemediği kadar kötü bir dönem geçiriyor. Toplam 4 maç üst üste kaybederek kendi adına belki de bir rekor kırıyor. Elbette daha iyi duruma gelecekler. Ancak bu maçtan da puansız ayrılırlarsa moral olarak da çok geriye düşecekler. Belki de taraftarlarını da kaybedecekler.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474