banner564

Tam fiyasko

MTG ile Nea Salamina arasındaki ‘dostluk maçı’ Rum Yönetimi tarafından siyasete alet edilirken, BM’nin ara bölgede güvenliği sağlayamayacağı iddia edildi

Tam fiyasko
banner598

 İki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağı düşüncesiyle organize edilen Mağusa Türk Gücü-Nea Salamina maçı, Rum Yönetimi’nin siyasi manevralarına kurban oldu. Önceden Pile’deki ara bölgede oynanacağı açıklanan futbol karşılaşması, maça saatler kala Rum Yönetimi’nin kontrolündeki bir alana çekildi ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya emrivaki yapılmak istendi. Akıncı oyuna gelmedi ve maçı izlemeye gitmedi.

   Bu arada BRT’nin canlı yayın aracı da Rum polisince futbol sahasına sokulmadı.
   Söz konusu maç nedeniyle bir başka önemli durum daha ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü yetkilileri, en fazla 300 kişinin izleyeceği bir maçın güvenliğini sağlayamayacağını bildirerek, stadın Rum kesimine kaydırılmasına destek verdi.
 
Peace and Sport”un organize ettiği ve Nea Salamina ile Mağusa Türk Gücü arasındaki dostluk maçı dün Pile’de Rum yönetiminin kontrolündeki  Pile Sahası’nda oynandı.

Maç 1-1 berabere tamamlandı
Merkezi Monako’da olan, sporun gücünü kullanarak barışı teşvik eden uluslararası tarafsız ve bağımsız spor organizasyonu “Peace and Sport”un organize ettiği dostluk maçı 1-1 berabere tamamlandı.
Maç sonunda düzenlenen törende katılan takımlara katılım belgesi verilirken kulüplere de plaket takdim edildi.

Akıncı katılmadı, basın toplantısı düzenledi
Maçın oynanacağı sahanın Rum yönetiminde olması nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı maça katılmadı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında söylenen ile yapılanın farklı olduğunu belirterek “İşin başında konan prensiplere bağlı kalınsaydı bizde orda olacaktık. Ancak işin başında ortaya konan hususlara uyulmaması katılımımızı inkansız kılmıştır” dedi. 

Kıbrıslı Türklerin eşitliğini korumak zorundayım
Akıncı maçın Rum yönetimi bölgesinde yapılmasından sonra Türk tarafındaki bacağının da düşünülmesi gerektiğini belirterek  “ben burada Kıbrıs Türklerinin eşitlik haklarını savunuyorum. Kültür ve sanat etkinliklerinde olduğu gibi iki tarafta da bu organize yapılabilirdi. Lefkoşa’da daha konforlu bir sahada hem güneyde hem kuzeyde oynanabilirdi” dedi.

BRT canlı yayınlayamadı
Öte yandan maçı canlı yayınlamak için tüm akredite ve izinleri alan BRTSPOR canlı yayın ekibi önce sahaya alınmak istenmedi
Daha sonra yapılan girişimler ile  sahaya alınan canlı yayın aracının yayın yapılamayacak bir yere alınması sonrasında yapılması planlanan canlı yayın da iptal edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473