banner564

Tel tel döküldüler

Hakem Atletik Testi dün gerçekleştirildi, başarı oranının düşük olması dikkat çekti

Tel tel döküldüler
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından sezon öncesi hakem atletik testi dün yapıldı. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yapılan atletik teste 91 hakem katılırken 47 hakem başarılı olamadı.

İlk kez yeni sistem uygulandı
Merkez Hakem Kurulu tarafından dün gerçekleştirilen testte ilk kez 20x150 metre uygulaması yapıldı. Hakemler belirtilen sürede 150 metrelik mesafeyi koşup 40 saniye dinlendikten sonra ikinci  tur koşuya geçti. Ve 20 kez 150 metrelik parkuru tamamlayan hakemler başarılı oldu.

As hakemler geçemedi
Atatürk Stadı’nda dün gerçekleştirilen atletik testte son üst klasman hakemlerinden Mehmet Malek, Savaş Tilki ve  Ecvet Kanatlı testte başarılı olamazken, son yıllarda başarılarıyla dikkat çeken birçok hakem testte başarılı olamadı. 

43 kişi başarılı oldu
Yapılan atletik testte  91 hakem katılırken katılan hakemlerin 44’ü başarılı olurken 47’si testi geçemedi. MHK Başkanı Sadık Özbilgehan bunun bir test olduğunu ve bekledikleri bir sonuç olmadığını belirterek sebeplerini araştıracaklarını kaydetti.


Hakemler tepki gösterdi
İlk kez uygulanan sisteme göre start noktasında üç sıra halinde başlayan hakemler, ön sırada ve arka sırada başlayanlanların finiş noktasında kulvar farkı olmadan değerlendirmeye tabi tutulmasına tepki gösterdi. Finişe bir adım kala biten süre nedeniyle elenen hakemler de bunun adaletsiz bir sistem olduğunu savundular.

Özbilgehan “Türkiye’de uygulanan sistem”
Merkez Hekem Kurulu başkanı Sadık Özbilgehan ise uygulanan sistemin Türkiye’de uygulanan sistem olduğunu belirterek “İzmir kampı sonrasında hakemlerimizin performansı iyi durumdaydı. Demekki düşüş var. Antrenman hocalarımızla değerlendirip hataları bulmaya çalışacağız” dedi. 

Sezon öncesinde yeniden yapılacak
Sadık Özbilgehan atletik testte başarılı olamayan hakemler için sezon başlamadan önce yeniden bir test yapılacağını ve hakemlerin performansını ölçeceklerini belirterek “sistemde değil antrenmanlarda bir hata var demekki. Başarılı olamadık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474