banner564

Tunalı: Federasyonlar çözebilir

Sosyal Demokrat Parti (SDP), Kıbrıslı Türk futbolcuların Türkiye BAL Ligi’ne transferlerinin iki ülke federasyonlarının protokolü ile düzenlenebileceğini savundu.

 Tunalı: Federasyonlar çözebilir
banner598
SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in konuyla ilgili açıklamasına atıfta bulanarak, dünya futbolunun FIFA kuralları çerçevesinde yönetildiğini gözeterek adımların atılması gerektiğine dikkat çekti.

Sportif protokollerle çözülebilir
Tunalı,  Kıbrıslı Türk gençlerin dünya gençleri ile spor yapmalarının engellendiğini vurgulayarak  Türkiye ile sportif yönden protokoller yapılarak  sorunlara çözüm bulunabileceğini belirtti.

Tüm federasyonların katılımı ile çözüm bulunabilir
Tunalı açıklamasında, “Bakanlar düzeyinde yapılacak olan toplantılarda bu geçiş dönemi içerisinde bizim sporcularımızın Türkiye’deki takımlarda spor yapmaları hususunda kararlar üretilebilir. Federasyonların özerk yapıları da dikkate alınarak ve de tüm federasyonların katılımı ile karşılıklı görüşmeler yapılarak çözüme ulaşılabilir” dedi.

Tek çözüm KOP
Şu anki konum itibarıyla KKTC futbolunun tek çözüm yerinin KOP olduğunu ileri süren Tunalı,  Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Güney Kıbrıs’taki KOP arasındaki görüşmelerin belirsizliğini koruduğunu, FIFA nezdinde girişimlerde bulunularak konuların yeniden canlandırılarak hayata geçirilmesi hususunda adımların atılması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474