banner564

Uluslararası Bisiklet Turu başlıyor

Dünyanın birçok ülkesinden 18 takım, 300 sporcu yarın başlayacak 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nda pedal çevirecek

Uluslararası Bisiklet Turu başlıyor
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık himayelerinde Başbakanlık Spor Dairesi’nin, Turizm Bakanlığı’nın ve diğer sponsorların katkıları ile KKTC'de bisiklet sporunun gelişimine katkı sağlamak, aktif ve sağlıklı yaşamı özendirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet turizminin başlatılmasına öncülük etmek amacı ile KKTC Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen, İkinci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu bugün start alıyor...

4 gün sürecek
4 etap halinde ve 4 gün sürecek bir organizasyonla gerçekleştirilecek olan İkinci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu için olimpiyatlar da dâhil olmak üzere 20'ye yakın ülkeden 18 takım ve 300 sporcunun, teknik ekip ve konuk Kuzey Kıbrıs'a gelirken, Kuzey Kıbrıs Gran Fondo Yarışı’na 400’e yakın, Halk Yarışı’na ise 1000’e yakın kişinin katılımı bekleniyor.
Konu ile ilgili detaylı bilgi ise dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneğinde düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. 
Basın toplantısının başında Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir yaptığı konuşmasında, gerçekleşecek olan tur ile ilgili memnuniyetini dile getirerek, “Büyüyen bir organizasyon olmuştur. Bundan sonraki yarışın işe Başbakanlık olarak yapılması düşüncesindeyiz. Bu tip organizasyonlar bisiklet sporunun ve genel anlamda sporun önemine dikkat çekiyor. Bu anlamda bizim için de çok önemli oluyor” dedi.
Organizasyon Komitesi Başkanı Ogün Hamzaoğlu ise, “bu hayale başladığımızda bu kadar büyük olabileceğini hayal ediyorduk. Bu sene yaptığımız organizasyon 3 kat büyüdü. Bizim de yönetebileceğimiz boyutun üzerinde oldu. Ama bize siz inandınız yalnız bırakmadınız. Bizim için bunun önemi büyüktür” şeklinde konuştu. 

Yarış 4 etap ve 4 gün sürecek
İkinci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 4 etap halinde ve 4 gün sürecek bir organizasyonla gerçekleştiriliyor.

1. ETAP
Bisiklet Turu’nun 1. etabı 16 Şubat 2017 Perşembe günü koşulacak ve 182 kilometre uzunluğunda olacak, “İskele Karpaz Etabı” olarak isimlendirilen etap Girne Kapısı’ndan başlayacak sırasıyla Lefkoşa, Dörtyol, İskele, Boğaz, Büyükkonuk, Tatlısu, Dörtyol, Lefkoşa güzergâhında devam edecek ve Girne Kapısı’nda son bulacak.

2. ETAP
Bisiklet Turu’nun 2. etabı 17 Şubat 2017 Cuma günü koşulacak ve 167 kilometre uzunluğunda olacak. “Mağusa Etabı” olarak isimlendirilen etap Girne Kapısı’ndan başlayacak sırasıyla Lefkoşa, Mağusa, Boğaz, Geçitkale, Esentepe, Değirmenlik, Lefkoşa güzergâhında devam edecek ve Girne Kapısı’nda son bulacak.

3. ETAP
Bisiklet Turu’nun 3. etabı 18 Şubat 2017 Cumartesi günü koşulacak ve 165 kilometre uzunluğunda olacak. “Güzelyurt-Girne Etabı” olarak isimlendirilen etap Girne Kapısı’ndan başlayacak sırasıyla Lefkoşa, Girne, Lefkoşa, Güzelyurt, Geçitköy, Lapta, Boğaz güzergâhında devam edecek ve Girne Kapısı'nda son bulacak.

4. ETAP
Bisiklet Turu’nun 4. etabı 19 Şubat 2017 Pazar günü koşulacak ve 72 kilometre uzunluğunda olacak. “Lefkoşa Kriteryum Etabı” olarak isimlendirilen etap Girne Kapısı’ndan başlayacak sırasıyla Girne Kapısı, Meclis, Maliye Bakanlığı, Asal Şube,  güzergâhında atılacak 60 turla devam edecek ve Girne Kapısı’nda son bulacak.

4 gün boyunca anında takip edilecek
Hazırlanacak özel araçlar sayesinde medya kuruluşlarına yarışı canlı izleme, görüntüleme ve fotoğraflama şansı sunulacak organizasyonun merkez üssü olan LTL bahçesinde de bir basın odası oluşturularak, medya mensuplarına yayın yapma olanağı sağlanacak.
Yerel ve yabancı TV kanalları tarafından yapılacak canlı yayınlarının yanı sıra, resmi tur sayfasından da canlı aktarılacak organizasyonun bu yayınlarla yaklaşık 3 milyon civarında bir insana ulaşma hedefi bulunuyor.

Etkinlik programı
Turun ilk üç günü saat 11.00'de başlayacak olan yarışların ödül törenleri ise her gün saat 15.30'da olacak. 19 Şubat günü Kuzey Kıbrıs Gran Fondo yarışı saat 10.30'da start alacak. Saat 11.00'de ise Telsim Halk Yarışı gerçekleştirilecek. 
11.30'da başlayacak Bisiklet Festivali ve Fikri Karayel Konseri’nden sonra 14.00'te 4. etap yarış, Lefkoşa Kriteryum Etabı yer alıyor. Etkinliğin kapanışı ve ödül töreni ise saat 16.00'da olacak. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473