banner564

Vizyonunu daha yukarılara taşıyacağız

Hakemler ve gözlemciler derneği başkanlığına aday olan Niyazi Nizam projelerini ve hedeflerini açıkladı

Vizyonunu daha yukarılara taşıyacağız
banner598
2002 yılından itibaren futbolumuza hakem olarak katkı koyan Niyazi Nizam, bu görevi tam 12 yıl aralıksız yaptıktan sonra 2014 yılında uzman yardımcı hakem olarak görevinden ayrıldı. Hakemlik görevine son verdikten sonra futbolun dışında kalmadı ve Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği’nde etkin bir şekilde çalışmaya başladı. Derneğin mali işler sorumlusu olarak görev yapmakta, özellikle istatistikler konusunda yaptığı çalışmalarla da dikkat çekerken, derneğin birçok faaliyetinde katkısı çok fazla oldu.
Son 6 yıldır bu görevi sürdüren Mehmet Özbilgehan’ın aday olmayacağını belirtmesinden sonra 1 Temmuz 2016 tarihindeki Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği genel kurulunda yeni dönem için aday olduğunu belirtti. 2016-2018 dönemi için Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanlığı’na aday olan ve bunun için çalışmalarını sürdüren Niyazi Nizam göreve geldiği takdirde neler yapacağını anlattı.
Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanlığı için uzun süredir çalışmalar yaptığını belirten Niyazi Nizam, bunun alt yapı alışmalarının da bir süredir devam ettiğini dile getirdi.

Hedeflerini açıkladı
Öncelikli hedefim derneğimize daha fazla katkı koymak, hakemlerin toplumsal alanda yaptıkları görevin prestijini artırmak gerekir. Medya etik kurulunu devreye koymak için KTSYD’yi ziyaret edeceğiz. Çünkü bizim bu görevi en iyi şekilde yapmamızda onların katkısı çok fazla. 
Yasal mevzuatta değişiklikler yapmak, sporda şiddet yasasını gündeme getirmek istiyoruz. Maçlarda her çalınan düdüğün bir tarafı mutsuz ettiği bir ortamda onları bu zor görevde her zaman daha iyi korumalıyız.
Hakemlerimizin maçları yönetirken bir kamu görevi yaptıklarını ve bunun maçı izlemeye gelenler tarafından bilmesini isteriz. 
Üyelerimiz olan hakemlerimizi takip altına alacağız. Antrenmanların elektronik ortamda izlenmesini sağlayacağız.

Kooperatifleşmeyi istiyoruz
Kooperatifleşmeyi hizmete koymak istiyoruz. Aidatların bir yerde toplanarak gerektiğinde yine onlara dönmesini sağlayacağız. Sağlık gibi, çok acil durumlarda onlara katkı koyacağız.
Üniversitelerden yararlanmaya çalışacağız. Oralarda eğitim gören hakemlerimize burs ve masterlik konularında imkanları sağlamak, oralardaki spor salonlarından da yararlanmak istiyoruz.

Sponsorlukları artıracağız
Mevcut sponsorlukları artırmak için çalışacağız. Hakemlerimizin sigortalı olmalarına bugün olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz. Hastanelerden de en iyi şekilde katkı almayı istiyoruz.
Derneğimize adını taşıyacak bir taşınmaz mal kazandırmak istiyoruz. Örneğin hakemler derneği ormanı gibi. 
Yeni ve hakemlerimize çok daha iyi hizmet verebilecek yeni bir binaya kavuşmak istiyoruz. Hibe projesinden bu konuda yararlanma çalışmalarımız var. Derneğin faaliyetlerini farklılık yaratarak daha da artıracağız.

Dış ilişkileri artıracağız
Dış ilişkilerimizi artıracağız. Bir komisyon kurup federasyon işbirliğinde ilişkilerimizi artırıp, olası bir anlaşmada hakemlerimizin daha hazır bir halde olması için oralarda faaliyetler yapmak istiyoruz. Sosyal faaliyetleri çok daha fazla artırıp hakemlerimizin şimdi olduğu gibi daha da kaynaşmalarını sağlamak başlıca görevlerimizden biri olacak. 

Türkiye ile ilişkiler geliştirecek
Türkiye ile her zaman ilişkilerimizi sıcak tutacağız. Gerek kurumsal gerekse ikili ilişkilerimizi daha üst düzeye çıkarmak istiyoruz.
Her zaman kafamızda olan ve gerçekleştirmek için tüm şartları zorlayacağımız 3’ncü ülkelerde kamp yapma projemiz var. Çok zor olsa da her türlü şartı zorlayacağız. Bu konu ile ilgili alt yapı alışmalarımız devam ediyor.

Sosyal sorumluluk projeleri yapacağız
En önemli temalarımızdan biri de alkol ve uyuşturucuya karşı etkinlikler yapmak istiyoruz. Özellikle özel eğitim birimlerinde bunun için çalışacağız.
Yetenek avcısı türündeki programların ülkemizde uygulanması yönünde girişimler yaparak yeni ve gen fidanların hakemlik müessesesine kazandırılmasına çalışacağız.
Tüzüğümüzde yapılması gereken değişiklikleri de en kısa sürede yaparak günün koşullarına uygun hale getireceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474