banner564

Yarış ve şölen bir arada

Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu ile ilgili basın toplantısı yapıldı

Yarış ve şölen bir arada
banner598
Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu ile ilgili basın lansmanı gerçekleştirildi.
16-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek yarışa birçok ülkeden 250 civarında sporcu 
katılacak.
4 etap halinde gerçekleşecek yarış ile ilgili olarak bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Bisiklet Federasyonu başkanı Ekişn Adademir ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu basına bilgi aktardı.
Yapılan basın toplantısında konuşan KKTC Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, basın toplantısına yoğun katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Adademir, ikincisi gerçekleşecek olan yarış için hazırlıkların son aşamaya gelindiğine değinerek geçen yıl katkı koyan herkese teşekkür etti.

4 etap olacak
Organizasyonun medya temsilcisi T Medya direktörü Özdemir Tokel ise yarış ile ilgili 
detayları aktardı.
Başkent Lefkoşa’dan start alacak yarışlar, Akdeniz’in kalbinde, muhteşem doğal güzelliklere sahip ülke sahillerimiz boyunca ilerleyecek, muhteşem manzaralı dağlarımızdan süzülerek yine tarihi ve kültürel açıdan son derece zengin ilçelerimizden geçerek, başkentimiz 
Lefkoşa’da görkemli bir finish ile sona erecek.

Son gün gösteri olacak
2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 4 etap halinde ve 4 gün sürecek bir organizasyonla gerçekleştirilecek. 16 Şubat’ta başlayacak organizasyonda 19 Şubat Pazar günü Kuzey Kıbrıs Turu ile birlikte yapılacak Gran Fondo Yarışı toplam 20km, 55km ve 90 km olarak 3 parkurdan oluşacak. Girne Kapısı’ndan başlayacak olan yarışın ilk parkuru Yılmazköy’de, 2. parkuru Çamlıbel’de ve 3. parkuru ise Metehan’da son bulacak. Bu yarışa lisanslı ve lisanssız tüm sporcular bireysel olarak katılabilecek. 
Organizasyon içerisinde yine 19 Şubat Pazar günü 5 turluk bir Halk Yarışı da bulunuyor. Telsim Halk Yarışı olarak isimlendirilen bu yarış kriteryum etabı şeklinde yapılacak ve toplam uzunluğu 6km olacak. 
Yarışların yanı sıra 19 Şubat Pazar günü Girne Kapısı’nda Bisiklet Festivali de gerçekleştiriliyor. Pek çok sosyal etkinliğin yer alacağı festivalde bisiklet gösterileri ve müzik şöleni gibi etkinliklere yer verilerek izleyicilerin güzel bir hafta sonu geçirmesine ek bir katkı 
sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474