banner564

YDÜ’nün rakibi Bourges

Yakın Doğu Üniversitesi, A Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayan Fransız takımıyla eşleşti

YDÜ’nün rakibi Bourges
banner598
FIBA Kadınlar Euroleauge B Grubu’nda normal sezon maçlarını grup birincisi olarak tamamlayıp play-off’lara zirvede giden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu.
Normal sezonu 12 galibiyet, 2 mağlubiyetle tamamlayarak grubu lider tamamlayan ve son 8’de ev sahibi avantajının da sahibi olan Yakın Doğu Üniversitesi, A Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayan Fransa’nın Bourges Basket takımıyla eşleşti. Grubu üçüncü sırada tamamlayan diğer Türk takımı Fenerbahçe ise çeyrek finalde A Grubu’nun ikincisi Macaristan temsilcisi Sopron Basket’le eşleşti.

İlk maç Caferağa Spor Salonu’nda
Play off maçları 28 Şubat, 7 Mart ve gerekirse 14 Mart 2018 tarihlerinde oynanacak. Yakın Doğu Üniversitesi play-off ilk maçını 28 Şubat 2018 tarihinde kendi sahasına oynayacak. Üç maç üzerinden oynanacak çeyrek final serisinde iki maçı kazanan takım adını 20-22 Nisan’da düzenlenecek Final Four’a yazdıracak. Normal sezonu gruplarında lider bitirerek ev sahibi avantajını elinde bulunduran takımlar serinin 1-1 ile uzaması durumunda son maçı kendi sahalarında oynayacak. 

Yarı Finalde Türk derbisi olabilir
B Grubu’nda iki Türk takımı olarak mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe turu geçmeleri halinde Final-Four yarı finalinde birbirlerine rakip olacak. Yakın Doğu Üniversitesi normal sezonda oynanan grup maçlarında rakibini hem kendi sahasında hem de deplasmanda 72-61 ve 65-76’lık skorlarla mağlup etmişti.

Sekiz güçlü takım mücadele edecek
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Dinamo Kursk (Rusya) - FamilaSchio (İtalya)
Yakın Doğu Üniversitesi - Bourges Basket (Fransa)
Sopron Basket (Macaristan) - Fenerbahçe
UMMC Ekaterinburg (Rusya) ZVVZ USK Prag (Çekya)

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 05:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473