banner564

Yine federasyon krizi

Fenerbahçe Başkanı’nın Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmeyeceğini öğrenen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı randevusunu iptal etti

Yine federasyon krizi
banner598
Fenerbahçe Başkanı’nın Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmeyeceğini öğrenen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı randevusunu iptal etti

Yıldırım krizi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın KKTC’ye yaptığı ziyaret krize dönüştü. Aziz Yıldırım’ın Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmeyeceğini öğrenen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Aziz Yıldırım ile randevusunu iptal etti.
Aziz Yıldırım’ın adaya gelmeden önce randevu istediği Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, önce randevu verdi ancak Futbol Federasyonu ziyaretini de işaret ederek, görüşülmesi gerektiği vurgulandı. Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmeyeceği öğrenilen Aziz Yıldırım’ın randevuları iptal edildi. Ancak Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun önceki gün gece aranarak, saat 13.00’e randevu alınması sonrasında, Mustafa Akıncı ve Mehmet Ali Talat tarafından yeniden randevu verildi. 

Mehmet Ali Talat yanıltıldı
Elde edilen bilgilere göre İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da Futbol Federasyonu ile yapılacak görüşme konusunda hassasiyet gösterdiği, ancak Futbol Federasyonuna Talat ile görüşme sonrası gidileceği bilgisi verilerek yanıltıldığı belirtildi. Talat’ın Yıldırım ile görüşmesi sırasında Futbol Federasyonu ile randevunun iptal edildiğinden haberi olmadığı belirtildi.

Mustafa Akıncı randevuyu iptal etti
Aziz Yıldırım’ın KKTC’ye yaptığı iş amaçlı ziyareti sırasında Futbol Federasyonu ile görüşmesini isteyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yıldırım’ın Futbol Federasyonu ile randevusunu iptal etmesini öğrenmesinin ardından kendisi de dün Yıldırım ile olan randevusunu iptal etti.

Sertoğlu: Yapılan terbiyesizlik 
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, önceki akşam aranarak saat 13.00’e randevu istendiğini belirterek, daha sonra rötar nedeniyle randevunun saat 14.00’e alındığını söyledi. Sertoğlu “Biz verdiğimiz randevuda konuklarımızı beklerken bir gazetenin haber paketinden gelen SMS ile Aziz Yıldırım’ın bizimle olan randevusunu iptal ettiğini öğrendik. Bu tam bir terbiyesizliktir” dedi.
Randevunun iptal edildiğini SMS ile öğrendiğini vurgulayan Sertoğlu, “Usul olarak sebep belirtmeseniz bile bir telefon açarsınız ve ‘sizinle olan görüşmemiz iptal olmuştur’ dersiniz. Futbol Federasyonu bu ülkenin en köklü kurumlarından biridir.  Bu terbiyesizlik sadece bize değil tüm KKTC insanına yapılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı gereğini yapmıştır
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu daha önce de yaşanan bazı sıkıntılar olduğunu belirterek, “Bu konuda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hassas davranmıştır. Sayın cumhurbaşkanı bu terbiyesizliğe ‘dur’ demiştir. Helal olsun kendisine” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473