banner564

Yine Rum itirazı

Rum ve Yunanlılar veteran masa tenisçilerimizin uluslararası federasyona üyeliğine itiraz ederek, üyeliğin düşürülmesini talep ettiler

Yine Rum itirazı
banner598
Kıbrıs Veteran Masa Tenisi Derneği Üyesi, Veteran Milli Masa Tenisçileri Fadıl Olguner ve Gökcer Mengü, 23-30 Mayıs tarihlerinde İspanya Alicante’te yapılan  Dünya Veteran Masa Tenisi Sampiyonası’na katıldı. 80 ülkeden 4.600 masa tenisçisinin mücadele edeceği turnuva, ferdi ve çiftler kategorisinde yapılacak. Turnuvanın ilk gününde her iki sporcu da gruptaki maçlarına katıldı.

Yunan ve Rumlar tehdit ediyor
Rum ve Yunan tarafı, turnuvanın ikinci gününde, sporcularımızın maç yapmaması için yazılı itiraz vererek, sporcularımızın turnuvadan atılmasını ve Kıbrıs Veteran Masa Tenisi Derneği’nin Uluslararası Veteran Masa Tenisi Federasyonu’ndaki üyeliğinin de düşürülmesini talep etti. Yunan ve Rum heyeti, Kıbrıs Veteran Masa Tenisi Derneği’nin üyeliğinin düşürülmemesi durumunda, Yunanistan’ın turnuvadan çekileceği belirtildi. Turnuva Yönetim Kurulu  dün, konu hakkında toplandı ancak karar veremedi. Türkiye delegesi Savaş Ertufan, Kıbrıs Veteran Masa Tenisi’nin federasyona üye olduğunu, Kıbrıs Rumları’nın üye olmadığını, Kıbrıs Veteran Masa Tenisi Derneği’nin üyeliğinin düşürülmesi durumunda Türkiye’nin de turnuvadan çekileceğini vurguladı. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Federasyonu konu hakkında karar vermek için toplantıyı bugün (Çarşamba günü) yapmaya karar verdi.

Olguner “mücadeleye devam ediyoruz”
Olguner, İspanya’daki olayla ilgili “Yunanlılar, Uluslararası Veteran Masa Tenisi Federasyonu’nu ve Turnuva Yönetim Komitesi’ni, bizim üyeliğimizi düşürmedikleri takdirde tüm maçları boykot etmekle tehdit etti. Uluslararası Federasyon “Uluslararası bir skandaldan” çekiniyor. Ben, Gökçer Mengü, Türkiye temsilcisi Savaş Ertufan, tüm ülke temsilcileri ile görüşerek, politik bir amacımız  olmadığını, sadece ve sadece spor yapmak istedigimizi anlatıyoruz. Gençliğimizin ambargolar nedeni ile kapalı bir ortamda geçtiğini ve şimdi gençlerimizin de ayni durumda olduğunu anlatıyoruz. Kıbrıs sorununu ne bizim ne de bu gençlerin çıkardığını ama cezasını sporcularımızın çektiğini anlatıyoruz. Yunan ve Rum tarafı çok iyi organize olarak turnuvaya ekip halinde gelmişler, dört koldan saldırıyorlar. Üyeliğimiz hakkında karar Çarşamba günü verilecek. Mücadeleye devam ediyoruz.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474